Citroën: Ανανέωση για το C4

Citroën: Ανανέωση για το C4

Το γαλλικό μικρό οικογενειακό ανανεώνεται αισθητικά και αποκτά πλουσιότερο εξοπλισμό και νέα γκάμα κινητήρων.

Το μικρό οικογενειακό της Citroën που παρουσιάστηκε το 2010 και έχει παραχθεί σε πάνω 450.000 κομμάτια, ανανεώνεται για το 2015 αποκτώντας φρεσκαρισμένη εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό και νέα γκάμα κινητήρων.

Στον τομέα της εμφάνισης, οι αλλαγές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα νέα φώτα με τα LED ημέρας, στις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17” Miami και στα δύο νέα χρώματα: Platinum Grey και Spirit Grey. Στην καμπίνα, πέρα από τις νέες ταπετσαρίες στα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών, νέα είναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας που πλέον έχει λιγότερα κουμπιά ευνοώντας την εργονομία και διαθέτει νέα έγχρωμη οθόνη αφής 7” για το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης. Σύμφωνα με την Citroën, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ηχομόνωση της καμπίνας χρησιμοποιώντας νέα υλικά και μεθόδους ηχομόνωσης, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό βρίσκουμε κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και πανοραμική ηλιοροφή 1,3 m2. Ο εξοπλισμός ασφάλειας της ανανεωμένης C4 περιλαμβάνει ακόμα το σύστημα Lane Departure Warning System (LDWS) που σας ενημερώνει για αθέλητη αλλαγή λωρίδας και το Blind Spot Monitoring System που επιβλέπει την τυφλή γωνία.

Στην νέα γκάμα κινητήρων, προσφέρονται δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων EU6. Ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού PureTech των 1,2 λίτρων αποδίδει με την βοήθεια τούρμπο 110 ίππους και 20,9 kgm ροπής (PureTech 110) ή 130 ίππους και 23,4 kgm ροπής (PureTech 130), με τον τελευταίο να συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο και σύστημα start/stop.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει τον 1.6 BlueHDi με 100 ή 120 ίππους. Η ροπή στην πρώτη περίπτωση φτάνει τα 25,9 kgm και στην δεύτερη τα 30,6, ενώ και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με 6άρι κιβώτιο.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube