Chevrolet: Νέο Captiva SUV

Chevrolet: Νέο Captiva SUV

Το ανανεωμένο Captiva SUV με νέα σπορ σχεδίαση, αναβαθμισμένο εσωτερικό και νέους κινητήρες και κιβώτια, θα είναι μία από τις τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες της Chevrolet στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.
Το νέο Captiva, διαθέτει ενεργό σύστημα AWD on-demand που κατανέμει την ισχύ ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ διατηρεί τη διάταξη καθισμάτων σε τρεις σειρές προσφέροντας θέσεις σε έως και επτά επιβάτες.
Κάτω από το νέο καπό του Captiva τέσσερις νέοι κινητήρες θα συνδυάζονται στάνταρ με νέο μηχανικό ή αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο.
Με την εισαγωγή του νέου V6 βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων 258 ίππων με άμεσο ψεκασμό καυσίμου και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, το Captiva θα είναι ένα από τα ισχυρότερα μεσαία SUV της αγοράς, ενώ οι νέες μονάδες 2,2 λίτρων turbo diesel common rail θα διατίθενται με 163 ή 184 hp. Τη νέα γκάμα ολοκληρώνει ένας βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, που παράγει 171 hp. Τόσο οι  turbo-diesel εκδόσεις 2,2 λίτρων όσο και ο βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων παραγγέλνονται με σύστημα μετάδοσης FWD ή ΑWD.
Το πλαίσιο του νέου Captiva έχει επαναρρυθμιστεί με σκοπό τη βελτίωση της δυναμικής του οχήματος, της συμπεριφοράς του στις στροφές, του ελέγχου κλίσεων του αμαξώματος και της οδηγικής του αίσθησης. Το Captiva διαθέτει  στάνταρ: Electronic Stability Control (ESC), Traction Control System (TCS) και Braking Assist System (BAS) καθώς και εμπρόσθιους, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας αερόσακους.
Το νέο Captiva διαθέτει Hill Start Assist, που αποτρέπει την προς τα πίσω κύλιση όταν το αυτοκίνητο ξεκινά σε επικλινείς επιφάνειες, ενώ το νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο πέρα από την πρακτική ευκολία που προσφέρει στον οδηγό, απελευθερώνει σημαντικό χώρο στην κεντρική κονσόλα.
Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2011.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube