Chevrolet: Νέο 5θυρο Aveo

Chevrolet: Νέο 5θυρο Aveo

Την τρίτη της πρεμιέρα στο Σαλόνι του Παρισιού αποκάλυψε η Chevrolet μετά τα Cruze hatchback και Orlando. Πρόκειται για το νέο Aveo μια εικόνα του οποίου είχαμε πάρει μέσω του πρωτότυπου  Aveo RS concept στα Σαλόνια του Ντιτρόιτ και της Γενεύης. Το τελικό μοντέλο που θα προχωρήσει στην παραγωγή αντιγράφει πιστά την εμφάνιση του πρωτοτύπου.
Το νέο Chevrolet Aveo διαθέτει εμφανείς διπλούς προβολείς και μάσκα δυο εισαγωγών, κοντούς πίσω προβόλους, κρυφές λαβές πίσω θυρών και τροχούς που σχεδόν εξέχουν από το αμάξωμα, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία θα χαρακτηρίζει πλέο της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της. Είναι μακρύτερο και φαρδύτερο από το σημερινό μοντέλο, με πιο ευρύχωρο εσωτερικό και χώρο αποσκευών. Στο εσωτερικό ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί ο πίνακας οργάνων που είναι εμπνευσμένο από μοτοσικλέτα και περιλαμβάνει αναλογικό στροφόμετρο σε συνδυασμό με ψηφιακό ταχύμετρο και ενδεικτικές λυχνίες.
Οσον αφορά τους κινητήρες το μοντέλο εφοδιάζεται με σειρά βενζινοκινητήρων που περιλαμβάνει δύο εκδόσεις 1,2 λίτρων (με 70  και 86 ίππους), μία μονάδα 1,4 λίτρωνL (100 ίππων) και μία 1,6 λίτρων (115 ίππων). Για πρώτη φορά, το Aveo θα διατίθεται με δύο εκδόσεις diesel 1,3 λίτρων (με 75 και 95 ίποους) που υιοθετούν την τεχνολογία Start/Stop.
Το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Chevrolet θα προσφέρεται με το Aveo 1,4 και 1,6 προαιρετικά στις περισσότερες αγορές. Μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων θα παρέχονται ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα.
Μία τετράθυρη έκδοση sedan θα λανσαριστεί μαζί με το hatch του χρόνου το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube