Το χειροποίητο Mazzanti Evantra σε έκδοση παραγωγής [video]

Το χειροποίητο Mazzanti Evantra σε έκδοση παραγωγής [video]

Το νέο Mazzanti Evantra δεν είναι μόνο άλλος ένας τρόπος να ξοδέψεις τα λεφτά σου, εφόσον έχεις αρκετά. Είναι το απόλυτα παραμετροποιήσιμο supercar, αφού δίνει ακόμα και τη δυνατότητα επιλογής ανθρακονημάτινου ή αλουμινένιου αμαξώματος.

Το Mazzanti Evantra V8, που παρουσιάστηκε στην έκθεση Top Marques Monaco, είναι η πρώτη προσπάθεια μιας εταιρίας που μέχρι σήμερα κατασκεύαζε αυτοκίνητα κατά παραγγελία για εκκεντρικούς πελάτες να φτιάξει ένα «κανονικό» μοντέλο παραγωγής. Και χρειάζονται εισαγωγικά στο κανονικό γιατί αφενός η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τα πέντε αυτοκίνητα ετησίως, αφετέρου ο αγοραστής συμμετέχει αρκετά στην κατασκευή του αυτοκινήτου του, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολύ προσωπικό. Το αν θα επιλέξει ανθρακονημάτινο («Pro-Body») ή αλουμινένιο («One-Body») αμάξωμα, στο οποίο μπορεί να επέμβει και αισθητικά, είναι μόνο ένα από τα διλήμματα που θα τον... βασανίσουν.

Το πλαίσιο του Mazzanti Evantra είναι ατσάλινο αλλά η καμπίνα έχει ενισχυθεί με roll cage από χρωμομολυβδένιο, ενώ από το ίδιο υλικό φτιάχνεται και το χωροδικτύωμα στο οποίο στηρίζεται ο κινητήρας και η πίσω ανάρτηση. Έχει μήκος 4,3 m, και πίσω από το διθέσιο κόκπιτ είναι τοποθετημένος ο ατμοσφαιρικός 7λιτρος V8 με κωδικό LS7, από την προηγούμενη Chevrolet Corvette Z06. Πριν μπει στο Evantra βελτιώθηκε ώστε να αποδίδει μέγιστη ισχύ 701 PS στις 6.600 rpm και ροπή 86,5 kgm στις 4.500 rpm. Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.300 kg για το Evantra με το ανθρακονημάτινο αμάξωμα Pro-Body, οι εντυπωσιακές επιδόσεις είναι λογικό επακόλουθο, με 0-100 km/h σε 3,2” και τελική ταχύτητα 350 km/h.

Η πολυτέλεια είναι παραπάνω εμφανής στο εσωτερικό του Mazzanti Evantra, όπου τα πάντα είναι καλυμμένα με μαλακό δέρμα κορυφαίας ποιότητας. Παραδοσιακός πίνακας οργάνων εμπρός από τον οδηγό δεν υπάρχει. Η αγωνιστικών προδιαγραφών οθόνη πληροφοριών της ΑΙΜ είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό, πάνω από την οθόνη αφής για το ηχοσύστημα και το σύστημα πλοήγησης. Η ένδειξη για την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο βρίσκεται στο κέντρο του τιμονιού, ενώ το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα βρίσκεται σε ένα πάνελ στην οροφή, ένα χαρακτηριστικό όλων των αυτοκινήτων της Mazzanti.

Γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες όπως τις διαστάσεις των τροχών, που είναι 255/35R20 εμπρός και 305/25R20 πίσω, ή το ότι οι δίσκοι έχουν διάμετρο 380 mm εμπρός και 360 mm πίσω, με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες, αντίστοιχα. Καμία αναφορά δεν έχει γίνει όμως στην εκτιμώμενη τιμή του Mazzanti Evantra. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το «αν χρειάζεται να ρωτήσεις πόσο κάνει, δεν είναι για σένα».

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείς να δεις το Mazzanti Evantra στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση Top Marques Monaco, αλλά και να ακούσεις τον στακάτο ήχο του μοτέρ του.

[Πηγή: Mazzanti Automobili]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube