Caterham: Σχέδια για ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ

Caterham: Σχέδια για ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ

Η Caterham κάνει σχέδια για μια ηλεκτρική έκδοση του Seven και ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ με οροφή.

Caterham

Η Caterham θα συνεχίσει να παράγει το θρυλικό Seven για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμη, ωστόσο κάνει σκέψεις για επέκταση της γκάμας του με ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ.

Μιλώντας στο βρετανικό Autocar, o CEO της Caterham, Bob Laishley, δήλωσε ότι το νέο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ θα έχει οροφή και θα είναι σίγουρα πιο μοντέρνο και πιο ελκυστικό από το Seven.

Caterham

Εάν το μοντέλο πάρει το πράσινο φως, θα βασίζεται σε ένα νέο ατσάλινο spaceframe, με το αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή ανθρακόνημα και θα έχει κίνηση στους πίσω τροχούς.

Όσο για την ηλεκτρική έκδοση του Seven, o Laishley ανέφερε ότι στόχος είναι να έχει βάρος χαμηλότερο από 700 kg και με 15' φόρτισης η μπαταρία του να αρκεί για 20' οδήγησης στην πίστα. Εάν η Catarham δεν καταφέρει να επιτύχει τον στόχο αυτό, το μοντέλο δε θα πάρει τον δρόμο της παραγωγής. 

Caterham

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας αναμένεται να κάνει ντεμπούτο γύρω στο 2026, με το ηλεκτρικό Seven να έρχεται μετά το 2028.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί η Caterham να έχει στα σχέδια της τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, θα συνεχίσει όμως να κατασκευάζει και συμβατικά μοντέλα τουλάχιστον μέχρι το 2034, βασιζόμενη κυρίως στις πωλήσεις εκτός Βρετανίας.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube