Βugatti: Στην παραγωγή η Centodieci μετά την ολοκλήρωση των -εξαντλητικών- δοκιμών

Βugatti: Στην παραγωγή η Centodieci μετά την ολοκλήρωση των -εξαντλητικών- δοκιμών

Το επετειακό ultracar της Bugatti είναι έτοιμο να παραχθεί μετά την ολοκλήρωση 50.000 απαιτητικών χιλομέτρων.

Η Bugatti γιορτάζει τα 110 χρόνια ιστορίας της με την επετειακή όσο και συλλεκτική έκδοση της Centodieci. Η Bugatti αποφάσισε τώρα και μετά το πέρας των εξαντλητικών -για τέτοιας κατηγορίας και τιμής μοντέλο- δοκιμών, να ξεκινήσει την παραγωγή της.

Η διαδικασία των δοκιμών είχε διάρκεια πολλών μηνών και πραγματοποιήθηκε σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Από αστικό περιβάλλον και αυτοκινητόδρομους μέχρι και οβάλ πίστες υψηλής ταχύτητας, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από το Nürburgring και την πίστα Nardo της Ιταλίας.

Centodieci Roads

Οι δοκιμαστές της Bugatti «έγραφαν» καθημερινά περί τα 1.200 km στο οδόμετρο, έχοντας συνολικά διανύσει 50.000 km από τις πρώτες δοκιμές της, πολλά εκ των οποίων έγιναν στην τελική ταχύτητα των 380 km/h. Τον περασμένο μήνα μάλιστα, η Centodieci πέρασε και αρκετές ημέρες στην κατάψυξη για να εξακριβωθεί η άψογη λειτουργία της.

Centodieci Tests

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των δοκιμών και με τα αποτελέσματα για τις ικανότητες και την αξιοπιστία της Centodieci να είναι θετικά, η Bugatti άναψε το πράσινο φως για την παραγωγή της. Μια παραγωγή που αφορά σε 10 μόλις αυτοκίνητα τα οποία και θα παραδοθούν έως τα τέλη του 2022 στους ιδιοκτήτες τους. 

Centodieci_panning

Θυμίζουμε πως η Centodieci εφοδιάζεται με τον γνωστό κινητήρα W16 των 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής. Η τιμή της ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube