Bugatti La Voiture Noire: 65.000 ώρες εξέλιξης και... συνεχίζει!

Bugatti La Voiture Noire: 65.000 ώρες εξέλιξης και... συνεχίζει!

Η Bugatti έχει «ξοδέψει» μέχρι στιγμής περισσότερες από 65.000 εργατοώρες στην εξέλιξη της one-off, La Voiture Noire. Και δεν έχει ολοκληρώσει, ακόμα.

Την τελευταία φορά που η La Voiture Noire της Bugatti εθεάθη σε κάποιο δημόσιο χώρο, ήταν πέρσι το Δεκέμβρη, όταν η γαλλική φίρμα την φιλοξένησε για μερικές ημέρες και προφανώς για προωθητικούς σκοπούς, στο «σπίτι» της στο Molsheim.

Έκτοτε, το μοναδικό αυτό hypercar των Γάλλων, παρέμενε άφαντο. Σήμερα, η Bugatti, προχώρησε σε μερικές αποκαλύψεις για το τι έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Για την ακρίβεια, τι συμβαίνει εδώ και καιρό, με την εξέλιξη του μοντέλου. Η La Voiture Noire λοιπόν, έχει γράψει ήδη 65.000 ώρες εξέλιξης, με το ρολόι, να συνεχίζει να γράφει!

bugatti

Για να σας προλάβουμε, πριν αρχίσετε τους υπολογισμούς, μιλάμε για 2.708 ημέρες ή για 7,4 χρόνια! Αυτός είναι ο χρόνος αλλά και το χρήμα που έχει επενδύσει η Bugatti στην εξέλιξη La Voiture Noire και ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει. Παρότι οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο, γεννάται εύλογα όμως και μια απορία: Χρειάζονται όντως τόσες πολλές ώρες εξέλιξης για ένα μοντέλο που βασίζεται εν πολλοίς στη Chiron; 

Σίγουρα, οι άνθρωποι της Bugatti και ο μοναδικός αγοραστής του αυτοκινήτου, θα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς... Θυμίζουμε, πως η one-off La Voiture Noire κόστισε στον «μυστικό» αγοραστή της περισσότερα από 13,5 εκ. δολάρια (χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι). Κάποιοι, υποστηρίζουν ότι πίσω από την αγορά του μοντέλου κρύβεται η οικογένεια Piech. Κάποιοι άλλοι, ότι έχει αποκτηθεί από τον αστέρα του ποδοσφαίρου, Cristiano Ronaldo. Τίποτε βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί και ούτε πρόκειται από την Bugatti. 

Για την ιστορία, η La Voiture Noire δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 110 χρόνια ζωής της φίρμας, εμπνεύστηκε σχεδιαστικά από τη θρυλική Type 57 SC Atlantic και κρύβει κάτω από το εντυπωσιακό της περιτύλιγμα, έναν 8,0 lt κινητήρα απόδοσης 1.500 PS με 1.600 Nm ροπής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube