BMW: Plug-in Hybrid με 750 PS η επόμενη Μ5

BMW: Plug-in Hybrid με 750 PS η επόμενη Μ5

Η 7η γενιά της BMW M5 θα αποδίδει περί τους 750 ίππους με τη βοήθεια ενός νέου υβριδικού συστήματος Plug-In Hybrid.

Τo τμήμα επιδόσεων της BMW M δουλεύει εντατικά πάνω στο project της νέας M5, η οποία θα παρουσιαστεί σε περίπου δυο χρόνια από τώρα.

Προκειμένου να ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία των sportsedan μοντέλων και να συνεχίσει να αποτελεί το πιο εμβληματικό μοντέλο στην γκάμα των sportsedan της BMW, το εγχείρημα θα βασιστεί σε ένα νέο σύστημα Plug-In Hybrid τεχνολογίας που θα συνδυάζετε με τον θερμικό κινητήρα της.

BMW M5 2024

Αυτός θα είναι ο γνωστός και από τη σημερινή θητεία του μοντέλου V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 4,4 lt, ο οποίος θα βελτιωθεί περαιτέρω ώστε να αυξήσει την απόδοσή του από τους 610 ίππους που αποδίδει στη σημερινή BMW M5.

Με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος στον πίσω άξονα, η συνολική απόδοση αναμένεται να ξεπεράσει τους 700 ίππους προσεγγίζοντας τα 750 PS σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ ως Plug-In Hybrid η νέα M5 θα επωφελείται στιγμιαία από την επιπλέον απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος αλλά θα μπορεί -υπό περιορισμούς- να χρησιμοποιεί για την κίνησή της αποκλειστικά την ηλεκτρική ενέργεια των μπαταριών της.

Όπως είπαμε, η κορυφαία έκδοση της επόμενης γενιάς της M5 θα παρουσιαστεί ένα χρόνο περίπου μετά τις συμβατικές της εκδόσεις, αλλά και μετά από την αμιγώς ηλεκτρική i5 που θα παρουσιαστούν το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube