BMW: Το μικρό SUV έρχεται το 2017

BMW: Το μικρό SUV έρχεται το 2017

Προς τα κάτω θα επεκταθεί η γκάμα των 4x4 της γερμανικής μάρκας.

Η νέα Χ1 θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, αφήνοντας χώρο για ένα μικρότερο crossover που θα κοντράρει το Audi Q1 που αναμένεται το 2016.

Αναμενόμενα, η BMW αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρώτες πληροφορίες που την ήθελαν να ετοιμάζεται να μπει στα μικρά SUV με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Οι φήμες πάντως ολοένα και πληθαίνουν για το αυτοκίνητο που, μέχρι στιγμής, πιθανολογείται πως θα ονομάζεται Urban Cross ή 1-Series Sport Cross.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα της 2-Series Active Tourer, την οποία θα χρησιμοποιεί και η δεύτερη γενιά της Χ1.

Πηγές μάλιστα μέσα από την BMW έκαναν λόγο για ένα σχήμα με έμφαση στη σπορ εμφάνιση παρά την πρακτικότητα, περιορίζοντας τον χώρο αποσκευών στα 330 lt.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως το Urban Cross θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια, δηλαδή το 2017 και, εκτός από την πλατφόρμα, θα χρησιμοποιεί τόσο το εσωτερικό (με μια νέα οθόνη πολυμέσω) αλλά και τη γκάμα των κινητήρων της 2-Series Active Tourer, στην οποία δεν αποκλείεται να προστεθεί και μια υβριδική plug-in έκδοση.

[Πηγή: Auto Motor und Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube