BMW: Ισχυρότερο i8 με 450 PS;

BMW: Ισχυρότερο i8 με 450 PS;

Μπορεί να έρθει πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο 2016.

Όταν, στις αρχές του περασμένου μήνα, ο Harald Krüger ανέλαβε τα ηνία της μάρκας, ένα από τα πλάνα του προκατόχου του που πέταξε στα σκουπίδια ήταν μία πιο σπορ έκδοση του i8.

Πηγές μέσα από την εταιρεία αναφέρουν ωστόσο ότι το πρότζεκτ είναι όχι απλώς «ζωντανό» αλλά σε προχωρημένο στάδιο. Τόσο, που θα παρουσιαστεί είτε στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο είτε, το αργότερο, τον Ιανουάριο στο Σαλόνι του Detroit.

Το ανθρακονημάτινο σασί αντέχει, σύμφωνα με τους μηχανικούς, πολύ ισχυρότερη ισχύ από τα 362 PS της μοναδικής έκδοσης του υβριδικού σούπερκαρ που πωλείται σήμερα. Μάλιστα, έχει γίνει λόγος πως το i8 μπορεί να διαχειριστεί ακόμα και 300 ίππους επιπλέον!

Η αύξηση της ισχύος στην έκδοση παραγωγής όμως θα είναι πολύ μικρότερη, από τα 362 στα 455 PS. Θα προέλθει δε μόνο από την αντικατάσταση του τρικύλινδρου 1.5 των 231 ίππων με έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο με περισσότερους από 300, με τον ηλεκτροκινητήρα να παραμένει δίχως αλλαγές και να αποδίδει, και πάλι, 131 PS και 25,5 kgm ροπής.

Με δεδομένο ότι στη δοκιμή του i8 μετρήσαμε χρόνο 4,8’’ για τα 0-100 km/h, η νέα έκδοση αναμένεται να πέσει κάτω από το φράγμα των 4,0’’.

Ο στόχος είναι το βάρος να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο παρά τον, προφανώς, βαρύτερο κινητήρα. Για να γίνει αυτό, κάποια πάνελ του αμαξώματος θ’ αντικατασταθούν με άβαφα ανθρακονημάτινα - και, αν και δεν ακούγεται πιθανό, μπορεί να αφαιρεθούν ακόμα και τα πίσω καθίσματα.

Το βέβαιο είναι ότι, άσχετα από τα τελικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν θα φέρει τον λογότυπο Μ αφού η BMW έχει ξεκαθαρίσει ότι η Σειρά i και το M Division θα παραμείνουν χωριστά.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube