BMW i3 με 42kWh στο Παρίσι;

BMW i3 με 42kWh στο Παρίσι;

Πιθανότατα να αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η εκδοχή της BMW i3 2019 με νέα μπαταρία των 42kWh.

Παρόλο που η αύξηση της χωρητικότητας στην μπαταρία της BMW i3 τροφοδοτεί τις φήμες εδώ και αρκετούς μήνες, τελικά έπρεπε να φτάσει το Mondial de l’Autmobile όπου πιθανότατα θα τη δούμε, καθώς η BMW θα παρουσιάσει το MY2019 του ηλεκτρικού μοντέλου της.

Σύμφωνα με το BMWBlog, η νέα μπαταρία θα πρέπει να χρησιμοποιεί νέες κυψέλες για μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα που φτάνει στα 120Ah και αύξηση της χωρητικότητας σε 42kWh, έναντι των 33 kWh και 94Ah του υφιστάμενου μοντέλου. Πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν εν μέρει από τον κατασκευαστή κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την BPW στον τομέα των ηλεκτρικών φορτηγών. «Δύο συστήματα ιόντων λιθίου υψηλής τάσης της BMW i3 θα είναι ενωμένα, παρέχοντας αθροιστικά 84kWh», ανέφερε η ανακοίνωση που ανήγγειλε τη συνεργασία. Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε έτσι εμμέσως τη χρήση δύο συστοιχιών των 42kWh.

BMW i3

Στην πράξη, αυτή η νέα μπαταρία θα επιτρέψει στο ανανεωμένο i3 να αποκτήσει σχεδόν 30% παραπάνω αυτονομία. Η υφιστάμενη BMW i3 ανακοινώνεται με εργοστασιακά μετρημένη αυτονομία μέχρι 245 km, που στην πραγματική ζωή τη μετρήσαμε στα 200 km. Στον κύκλο WLTP λοιπόν, μπορούμε να ελπίζουμε για 310 έως 320 km για το νέο μοντέλο ή σε ρεαλιστική βάση στα 260 km. 

Οψόμεθα εις Παρισίους!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube