BMW: Η νέα X1 θα έχει πιο off-road χαρακτήρα [video]

BMW: Η νέα X1 θα έχει πιο off-road χαρακτήρα [video]

Με τη δεύτερη γενιά του μικρού της SUV, η BMW στοχεύει να επαναπροσδιορίσει την παρουσία της στην κατηγορία.

Η Χ1 ήταν η πρώτη προσπάθεια της BMW στα μικρά SUV. Σε σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα της, την Χ3 και την Χ5, σχεδιαστικά θύμιζε περισσότερο ένα ψηλότερο station wagon παρά ένα 4x4.

Αυτή δεν είναι η προσωπική μας άποψη αλλά προέρχεται από τα χείλη του πλέον αρμόδιου να σχολιάσει το ζήτημα: του αρχισχεδιαστή της BMW, Karim Habib.

«Η νέα Χ1 θα βασίζεται στη καινούργια ευέλικτη πλατφόρμα», λέει, αναφερόμενος στην UKL1 που χρησιμοποιεί και η 2 Series Active Tourer. «Όλοι την αναφέρουν ως προσθιοκίνητη, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει πολλές δυνατότητες επιλογής τετρακίνησης

«Επιπλέον, μας επιτρέπει να προσδώσουμε στο νέο μοντέλο αναλογίες που θυμίζουν περισσότερο τις άλλες ‘Χ’, ιδίως συγκρινόμενη με τη σημερινή Χ1. Κι αυτό θα την κάνει να δείχνει όχι μόνο πιο σκληροτράχηλη αλλά και πιο σπορ.»

Μήπως όμως μια τόσο ριζική αλλαγή, που στοχεύει σε ένα νεανικότερο κοινό, αποξενώσει τους σημερινούς πελάτες;

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο», απαντά ο Habib. «Θα συνεχίσει να είναι ένα ώριμο σε χαρακτήρα προϊόν, απλώς θα είναι πιο ολοκληρωμένο

Ενώ η τωρινή Χ1 προσφέρεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις (sDrive και xDrive αντίστοιχα), στη νέα οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην κίνηση στους εμπρός ή και τους τέσσερις τροχούς.

Ο Habib αποκάλυψε επίσης ότι θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη νέα Χ1 το καλοκαίρι, λογικά στη μορφή ενός concept, πριν την έκδοση παραγωγής που θα έρθει το 2016.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube