BMW 2 Series Gran Coupé: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες

BMW 2 Series Gran Coupé: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες

Η αντί-CLA της BMW είναι σχεδόν έτοιμη. Και οι Βαυαροί μας δίνουν μια πρώτη γεύση με φωτογραφίες του πρωτοτύπου και την επιβεβαίωση ότι θα είναι προσθιοκίνητη.

Η οικογένεια των κόμπακτ BMW θα καλωσορίσει σύντομα ένα νέο μέλος. Τη στιγμή που η 1 Series έχει κάνει ήδη την επανάστασή της, υιοθετώντας προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική, ο Γερμανός κατασκευαστής ολοκληρώνει την εξέλιξη της πρώτης 2 Series Gran Coupé. Και όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια η φίρμα, μας δίνει μια ασφαλή εικόνα του αυτοκινήτου με τις φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου.

Αυτό το αντίγραφο της 2 Series Gran Coupé, με το ιδιαίτερο καμουφλάζ του, ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία επικοινωνίας γύρω από το Μόναχο. Εκείνοι που το συνάντησαν στο δρόμο τους μπορεί να φωτογραφίσουν τον QR Code στις πόρτες που οδηγεί σε έναν ιστότοπο που δίνει πληροφορίες για το μοντέλο -www.bmw.com/2-series-gran-coupe.

BMW 2 Series Gran Coupé

Παράδοξα για το όνομά της, η 2 Series Gran Coupé δεν προέρχεται από την υφιστάμενη 2 Series. Η βάση της είναι η ολοκαίνουργια 1 Series, ως εκ τούτου προσθιοκίνητη, κάτι που επιβεβαιώνει η BMW.

Η φίρμα είναι καθησυχαστική σχετικά με τις δυναμικές ιδιότητες του αυτοκινήτου, με την παρουσία, για παράδειγμα, του ARB που το γνωρίζουμε από την BMW i3s. Ενός συστήματος περιορισμού του πατιναρίσματος των εμπρός τροχών που βασίζεται στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα αντί της μονάδας ελέγχου του DSC -Dynamic Stability Control. Οι πληροφορίες σχετικά με το σπινάρισμα έτσι στέλνονται ταχύτερα.

BMW 2 Series Gran Coupé

Η γκάμα σε πρώτο χρόνο θα διαθέτει την έκδοση M235i xDrive, με 4κύλινδρο κινητήρα 306 ίππων, το πιο ισχυρό 4κύλινδρο μοτέρ του BMW Group. Για την περίπτωση, η τετρακίνηση xDrive θα ενισχύεται από το άρτι εξελιγμένο μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen που, όπως λέει η εταιρεία, «δίνει στο αυτοκίνητο μια ακόμα πιο δυναμική άποψη, δημιουργώντας ένα φαινόμενο “μπλοκέ” μεταξύ των εμπρός τροχών».

BMW 2 Series Gran Coupé

Εάν και το καμουφλάζ παραπλανά το βλέμμα, με ελάχιστη συγκέντρωση, ανακαλύπτεις όλες τις βασικές γραμμές του αυτοκινήτου. Έτσι, μπορούμε να δούμε την αιχμηρή μορφή στις μπαρέτες της γρίλιας και το «σπάσιμο» στο μέσο της βάσης των εμπρός φαναριών.

Η πλευρική γυάλινη επιφάνεια ανυψώνεται στο επίπεδο της πίσω κολόνας, με ένα τρίτο παράθυρο παρόμοιο με εκείνο της X4. Στο πίσω μέρος, τα φώτα σχήματος «L» ξεχειλίζουν για τα καλά προς τα φτερά και τρέχουν βαθιά μέσα στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, του οποίου η αεροτομή φαίνεται να είναι τοποθετημένη ψηλά.

BMW 2 Series Gran Coupé

Με την 2 Series Gran Coupé, η BMW θα αντιμετωπίσει τη Mercedes-Benz CLA. Το αυτοκίνητο δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, αλλά θα περιμένει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και το Los Angeles Auto Show. To εμπορικά λανσάρισμά της και η εμφάνιση στις αντιπροσωπείες αναμένεται τη άνοιξη 2020.

BMW 2 Series Gran Coupé

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube