Βενζινοκίνητο Focus χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Βενζινοκίνητο Focus χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Η Ford ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει μια φιλική προς το περιβάλλον έκδοση του βενζινοκίνητου Focus, με εκπομπές CO2 99 g/km.

Με στόχο να γίνει το πρώτο «βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο με εκπομπές CO2 99 g/km, η Ford επέλεξε τον βραβευμένο 1.000άρη 3κύλινδρο EcoBoost με τα 100 PS για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Προκειμένου να πετύχει λοιπόν το στόχο του, το Focus αυτό εφοδιάστηκε με ενεργή μάσκα που κλείνει τη γρίλια της για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, αεροδυναμικά βοηθήματα στο πάτωμα και λάστιχα με χαμηλή αντίσταση κύλισης. Χάρη σε αυτές τις μετατροπές, το οικολογικό βενζινοκίνητο Focus πετυχαίνει εκτός από τα 99 g/km CO2 και μέση κατανάλωση 4,2 lt/100 km.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Eυρωπαϊκού Κλάδου Εξέλιξης της Ford, Barb Samardzich, «Πριν από δυο χρόνια, ελάχιστοι θα μπορούσαν να σκεφτούν ένα μικρό οικογενειακό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που θα έσπαγε το φράγμα των 100 g στις εκπομπές CO2. O 1.000άρης EcoBoost της Ford έχει την ικανότητα να ανατρέπει ό,τι θα περίμενες ότι μπορεί να κάνει ένας βενζινοκινητήρας».

Το φιλικό στην στέπη και στο περιβάλλον Focus θα ξεκινήσεις να πωλείται από τον επόμενο χρόνο, με τν επίσημη τιμή του να ανακοινώνεται λίγο πριν από το λανσάρισμα.

[Πηγή Ford]





Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube