Bentley: Νέα Continental GT

Bentley: Νέα Continental GT

Από την εμφάνισή της το 2003 η Bentley Continental GT σημοατοδότησε μία νέα εποχή για την ιστορική εταιρεία. Η νέα τετραθέσια GT Coupe, υπόσχεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα στάνταρτς που έτσι κι αλλιώς αντιπροσωπεύει η Bentley. H εμφάνιση του νέου μοντέλου προσαρμόζεται στις αισθητικές απαιτήσεις της εποχής, το σχήμα είναι πιο ξεκάθαρο και η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται και στο εσωτερικό όπου εκτός από το σχεδιασμό, πρώτιστη φροντίδα δίδεται στην άνεση και την ασφάλεια.
Οσον αφορά τα μηχανικά μέρη, ο εξάλιτρος 12κύλινδρος διτούρμπινος κινητήρας έχει αυξημένη ισχύ 575 άλογα με ροπή 700Nm και συνδυάζεται με το 6τάχυτο σύστημα μετάδοσης Quickshift που έχει κατά 50% μικρότερο χρόνο αντίδρασης στις αλλαγές ταχυτήτων και επιτρέπει διπλό κατέβασμα (πχ. από 6η σε 4η). Mε το σύστημα FlexFuel το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιεί βενζίνη ή βιοντίζελ ή μίγμα των δύο σε οποιαδήποτε αναλογία. Η επιτάχυνση που επιτυγχάνεται και χάρη στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου φθάνει τα 4,4 δευτ. για τα 0-100χλμ/ώρα και η τελική ταχύτητα τα 318 χλμ/ώρα.
Στο τέλος του 2011 διαθέσιμος θα είναι και ένας εντελώς νέος 4λιτρος 8κύλινδρος V8, ο οποίος χωρίς παραχωρήσεις στην απόδοση θα παράγει 40% λιγότερο CO2 σε σχέση με τον W12. Το σύστημα τετρακίνησης με αναλογία 40:60 θα είναι εφοδιάζει και τις δύο εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube