Bentley Continental GT Number 9 By Mulliner

Bentley Continental GT Number 9 By Mulliner

Ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με ένα κομμάτι της ιστορίας.

Η Bentley, λίγο πριν γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσίασε την Continental GT Number 9 By Mulliner στην Έκθεση Γενεύης, μια επετειακή έκδοση που αποτελεί φόρο τιμής στον Sir Henry Ralph Stanley ‘Tim’ Birkin που οδήγησε το αγωνιστικό Blower no.9 στις 24 ώρες του Le Mans το 1930.

Όπως είχαμε γράψει μετά το αντίστοιχο teaser τον Ιανουάριο, το νοσταλγικό μοντέλο βασίζεται στην Continental GT και έχει αρκετές προσθήκες που αυξάνουν τη συλλεκτική του αξία.

Εξωτερικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από το νούμερο 9 στη γρίλια, τις αποχρώσεις Viridian Green ή Beluga black για το αμάξωμα, τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και τις ζάντες 22" της Mulliner.

Bentley Continental GT

Στο εσωτερικό, το μάτι πέφτει αμέσως στο κομμάτι ξύλου που βρίσκεται προστατευμένο μέσα σε ρητίνη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και αποτελεί κομμάτι του καθίσματος του Blower no.9 που οδηγούσε ο Birkin το 1930, το οποίο αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια ανακατασκευής του ιστορικού μοντέλου.

Εκτός από το (κυριολεκτικό) κομμάτι της ιστορίας της Bentley, στο εσωτερικό της ειδικής έκδοσης βρίσκουμε επενδύσεις Cumbrian Green ή Beluga heritage σε πόρτες και καθίσματα με το λογότυπο B ραμμένο σε διάφορα σημεία, αριθμημένη πλακέτα και λεπτομέρειες από χρυσό 18 καρατίων. Επίσης, ξεχωρίζει η αλουμινένια επένδυση "Turned Aluminium" στην κεντρική κονσόλα η οποία παραπέμπει στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και αεροσκάφη των δεκαετιών του '20 και του '30, όπως και το πανάκριβο ρολόι της British Jaeger στο ταμπλό που κατασκευάστηκε με παραδοσιακές μεθόδους.

Bentley Continental GT

Όσο για τον κινητήρα, αυτός παραμένει ο γνωστός W12 TSI που επιταχύνει το μοντέλο από τα 0-100km/h σε 3,7" και του χαρίζει τελική ταχύτητα 333 km/h.

Μόλις 100 χειροποίητες Continental GT Number 9 By Mulliner θα παραχθούν στο εργοστάσιο του Crewe. Η Bentley δεν ανακοίνωσε την τιμή τους οπότε αν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να συμπληρώσετε τη γνωστή φόρμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube