Αυτός είναι ο πρωταθλητής ρυμούλκησης! [video]

Αυτός είναι ο πρωταθλητής ρυμούλκησης! [video]

Το νέο Ford F-Series Super Duty μπορεί να ρυμουλκήσει τρέιλερ βάρους μέχρι και 14.750 κιλών!

Όταν το φορτηγάκι F-Series Super Duty MY2017 διατεθεί στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο, οι αγοραστές του θα μπορούν να φορτώνουν στην καρότσα φορτίο έως και 3.461 kg  και θα έχουν στη διάθεσή τους ροπή 127,8 kgm για να ρυμουλκούν μέχρι και σπίτια!

Η κορυφαία έκδοση F-450 Super Duty SuperCrew 4x4 θα μπορεί να ρυμουλκεί επικαθήμενο τρέιλερ βάρους έως και 14.742 kg και η συμβατική του ικανότητα ρυμούλκησης θα φτάνει τα 9.525 kg.

Για τη ρυμούλκηση φορτίων χρειάζεται ροπή, και οι κινητήρες του Super Duty έχουν μπόλικη. Τη μεγαλύτερη την έχει ο V8 τουρμποντίζελ των 6,7 λίτρων, με 127,8 kgm, ενώ παράλληλα αποδίδει και ισχύ 446 PS. Υπάρχει επίσης V8 βενζίνης 6,2 λίτρων με ροπή 54,9 kgm και ιπποδύναμη 390 PS. Και οι δύο μεγάλοι V8 συνδυάζονται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η Ford ξεκάθαρα θέλει να πλασάρει το Super Duty του 2017 ως το κορυφαίο όχημα για ρυμούλκηση. Οπότε, πέρα από τους δυνατούς κινητήρες το εφοδιάζει και με high-tech συστήματα που διευκολύνουν τη ρυμούλκηση. Για παράδειγμα, το ενεργό cruise control μπορεί να ενεργοποιεί το φρένο-κλαπέτο του κινητήρα ντίζελ και τα φρένα του ρυμουλκούμενου. Το Blind Spot Information System παρακολουθεί και τα πλάγια του τρέιλερ για να ανιχνεύσει κινδύνους που δεν είναι ορατοί από τους καθρέφτες. Μία κάμερα προβάλλει εικόνα από την επιφάνεια φόρτωσης του τρέιλερ, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και σύστημα κάμερας 360 μοιρών για να διευκολύνει τις μανούβρες.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube