Αυτό είναι το σούπερκαρ της Italdesign

Αυτό είναι το σούπερκαρ της Italdesign

Έχει κινητήρα V10 από Audi R8, είναι ολόκληρο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, και θα κατασκευαστεί σε πέντε μόνο κομμάτια.

Μετά από μια καμπάνια με κάμποσα teasers, η Italdesign είναι έτοιμη να παρουσιάσει επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης το πρώτο μοντέλο της νέας της φίρμας, “Italdesign Automobili Speciali”.

Το σούπερκαρ με τον κινητήρα V10 δεν είναι απλά ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο για την έκθεση. Θα μπει σε παραγωγή και θα κατασκευαστούν πέντε κομμάτια, που όλα θα έχουν αμάξωμα από CFRP – πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

Η ελαφριά κατασκευή, με αλουμινένιο/κάρμπον πλαίσιο, και η εξελιγμένη αεροδυναμική είναι τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Το αμάξωμα έχει ένα τονισμένο εμπρός αεροδυναμικό splitter, σχισμές εξαερισμού στα φτερά για να ρίχνουν την πίεση, πλευρικά πτερύγια και αγωνιστικού τύπου πίσω πτέρυγα, που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα μεγάλο πίσω διαχύτη για να δίνει κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες.

Το βάρος του Italdesign αναμένεται να είναι χαμηλότερο από αυτό του Audi R8 (1.595 kg) και της «αδελφής» του, Lamborghini Huracan (1.575 kg).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Στο κέντρο του Italdesign, που θα πιστοποιηθεί για να κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο, βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V10 5,2 λίτρων των R8/Huracan. Δεν έχουν δοθεί στοιχεία για την ιπποδύναμή του, αλλά στις μέχρι τώρα εφαρμογές αποδίδει 610 ίππους και 57,1 kgm ροπής. Η Italdesign λέει ότι το σούπερκάρ της θα κάνει το 0-100 km/h σε 3,2” και θα έχει τελική 330 km/h. Και τα δύο νούμερα είναι ίδια με του Audi R8 Plus, με το οποίο το Italdesign θα μοιράζεται το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το νέο Audi R8 V10 [video]

Το νέο σούπερκαρ της Italdesign (φωτ. επάνω) απευθύνεται σε «συλλέκτες και οραματιστές αυτοκινητόφιλους». Ο Filippo Perini, επικεφαλής του πρότζεκτ και υπεύθυνος καινοτόμου σχεδιασμού της φίρμας, λέει: «Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε συλλέκτες την ευκαιρία να παραγγείλουν ένα πραγματικό “επί μέτρω” αυτοκίνητο. Στο εξής, κάθε χρόνο η Italdesign θα εξελίσσει ένα νέο αυτοκίνητο με τη φίρμα της, πάντα σε πολύ αποκλειστικούς αριθμούς».

Το Italdesign θα προσφέρει «επιδόσεις αγωνιστικού αυτοκινήτου με έγκριση τύπου για το δρόμο». Οπτικά μοιάζει με μοντέρνα εκδοχή της Lancia Stratos, αλλά σε διαστάσεις, 4.847 x 1.970 x 1.204 mm, πλησιάζει περισσότερο προς τη Lamborghini Aventador.

Η σύνδεση με τη Lamborghini δεν είναι τυχαία, αφού μέσω της ιταλικής φίρμας, που ανήκει στην Audi, έγινε η εξαγορά του 90% της Italdesign από το VW Group, το 2015. Η εξέλιξη του σούπερκαρ έγινε όμως από την ίδια την Italdesign, που έχει φτιάξει μια ομάδα 60 ατόμων, σχεδιαστών, μηχανολόγων, τεχνικών και ειδικών στα ανθρακονήματα, για να στελεχώσει την Italdesign Automobili Speciali.

«Το πρότζεκτ αυτό είναι προϊόν σχεδόν 50 ετών εξειδίκευσης στη σχεδίαση, τη μηχανολογική εξέλιξη και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών αυτοκινήτων», λέει ο Perini. Το σούπερκαρ θα παρουσιαστεί στη Γενεύη στις 7-8 Μαρτίου και στη συνέχεια θα διατεθεί στην αγορά με αρχική τιμή τα 1,5 εκατ. ευρώ.

[Πηγή: Italdesign]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube