Αυτό είναι το νέο Suzuki Vitara [video]

Αυτό είναι το νέο Suzuki Vitara [video]

Ανανεωμένο στην πέμπτη πλέον γενιά του, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο.

Ένα από τα διαχρονικά best seller της κατηγορίας των SUV/Crossover αλλά και από τους πρωτοπόρους της τάσης που σήμερα έχει παγκοσμίως κυριεύσει την αγορά, το Suzuki Vitara ανανεώνεται τόσο αισθητικά, όσο και σε σχέση με τους κινητήρες του.

Τo Vitara τέταρτης γενιάς παρουσιάστηκε το 2014 και επομένως εκρίθη ότι έκλεισε τον κύκλο του και χρήζει φρεσκαρίσματος με στόχο να σταθεί απέναντι στον απαιτητικό και διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Οι σημαντικότερες αισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα, στους προφυλακτήρες και τα νέα σχεδίασης φωτιστικά εμπρός αλλά και πίσω. Παράλληλα η Suzuki λέει πως στη χρωματική παλέτα προστέθηκαν δύο ακόμη χρώματα για το αμάξωμα.

vit

Στο εσωτερικό η τάση της εποχής δεν άφησε ανεπηρέαστες τις επιλογές της εταιρείας και έτσι το νέο Vitara εξοπλίζεται με έγχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στο κέντρο του ταμπλό και βέβαια αναβαθμισμένο σύστημα συνδεσιμότητας.  Τα υλικά έχουν υποστεί και αυτά με τη σειρά τους την ενδεδειγμένη αναβάθμιση και είναι πλέον πιο μαλακά και «φιλικά» στην αφή.

Ωστόσο η Suzuki δεν δημοσιοποιεί περισσότερες λεπτομέρειες που τις κρατά για την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

vit1

Στο ίδιο μήκος κύματος -της δια του σταγονόμετρου πληροφόρησης- κινούνται και όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή για τους κινητήρες. Η εταιρεία μιλά για «νέες τεχνολογίες» την ώρα που τα μηχανικά σύνολα  (1.0 και 1.4 Boosterjet, 112 και 140 ίππων αντίστοιχα) ανταποκρίνονται πλέον στο νέο πρωτόκολλο μετρήσεων κατανάλωσης και ρύπων (WLTP).

Παρούσες βέβαια θα είναι και εκδόσεις που θα ενσωματώνουν το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP της Suzuki, οι οποίες βέβαια θα διατίθενται κατ’ επιλογή.

Τέλος στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού θα περιλαμβάνονται όλα όσα η εποχή επιβάλλει, όπως η ειδοποίηση για αλλαγή λωρίδας, η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, η αυτόνομη πέδηση, η ειδοποίηση για κάθετα διερχόμενα οχήματα αν κάνεις όπισθεν, κ.α.

Περισσότερες λεπτομέρειες για εκδόσεις και πακέτα εξοπλισμών, αλλά και τιμές, τον Σεπτέμβριο με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube