Επίσημο: Νέο Mazda MX-5 2015 [φωτογραφίες & video]

Επίσημο: Νέο Mazda MX-5 2015 [φωτογραφίες & video]

Παρουσιάστηκε η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς roadster.

Ύστερα από 25 χρόνια επιτυχημένης εμπορικής καριέρας και τρεις γενιές, η Mazda μας παρουσιάζει σήμερα την νέα γενιά του θρυλικού MX-5.

Το Mazda MX-5 έχει πουλήσει πάνω από 945.000 κομμάτια από το 1989 που ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα, ενώ η σχεδιαστική του φιλοσοφία βασίζεται στην οδηγική απόλαυση που προσφέρει η ελαφριά κατασκευή και η ιδανική κατανομή βάρους (50/50). Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς roadster είναι το πέμπτο μέλος της οικογένειας των σύγχρονων Mazda (μετά τα CX-5, 6, 3 και 2) που ενστερνίζονται τις τεχνολογίες SKYACTIV και την σχεδιαστική γλώσσα KODO.

Το νέο MX-5 είναι ελαφρύτερο κατά 100+ kg από την προηγούμενη γενιά και έχει μήκος 3,915 mm. Στο νέο πλαίσιο SKYACTIV ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τον νοητό άξονα των εμπρός τροχών και αρκετά χαμηλά, έτσι ώστε να χαμηλώσει το κέντρο βάρους. Το νέο διαφορικό είναι ελαφρύτερο και έχει λιγότερες τριβές από αυτό του προηγούμενου Mazda MX-5.

Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης παραμένει ως έχει, με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, η γεωμετρία όμως έχει βελτιστοποιηθεί για ακόμα καλύτερη επικοινωνία του αυτοκινήτου με τον οδηγό. Μάλιστα, ο τελευταίος κάθεται λίγο πιο πίσω και πιο χαμηλά.

Tο μόνο που ανέφερε η Mazda για τους κινητήρες είναι ότι είναι καινούργιοι άμεσου ψεκασμού SKYACTIV-G, θα είναι τοποθετημένοι κατά το διαμήκη άξονα και “ειδικά” εξελιγμένοι για τη φιλοσοφία του μοντέλου. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες των Άγγλων συναδέλφων μας, οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του νέου Mazda MX-5 είναι ένας 2λιτρος με 180 PS και ένας 1,5 λίτρων με 140 PS, με τον τελευταίο να διατίθεται σε συγκεκριμένες αγορές. Και οι δύο θα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Η εμπορική διάθεση του νέου Mazda MX-5 θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015..

[Πηγή: Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube