Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG SL

Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG SL

Για πρώτη φορά μετά το 1989 σε διάταξη 2+2 θέσεων. 

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του εσωτερικού της νέας Mercedes-AMG SL, λίγο πριν την παρουσίαση του μοντέλου. Η SL, ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της μάρκας, αποκτά πλέον high-tech χαρακτήρα και μπαίνει και αυτή στην ψηφιακή εποχή.

Με στοιχεία από τη νέα S-Class αλλά και τις υπάρχουσες Mercedes-AMG GT, το 2+2 θέσεων αυτοκίνητο διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3'' και μια κεντρική οθόνη αφής 11,9''. Αυτή λειτουργεί με βάση την τεχνολογία MBUX τελευταίας γενιάς και ενσωματώνει όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες που θέλει ο οδηγός, ενώ σημαντική είναι η παντελής απουσίας διακοπτών, αφού τα πάντα ρυθμίζονται από τα πλήκτρα αφής.

seats

Για να αποφεύγονται οι αντανακλάσεις, ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι ανοικτό, η οθόνη μπορεί να μεταβάλει τη γωνία της σε κλίση, ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι «χωνευτός» στο ταμπλό. 

Για πρώτη φορά μετά την SL R129 του 1989, η SL υιοθετεί τη διάταξη 2+2 καθισμάτων, με τα πίσω να απευθύνονται ουσιαστικά σε παιδιά. Ωστόσο όταν δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να καλυφθούν με ανεμοθώρακα. 

lead

Τον περασμένο μήνα, η Mercedes αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για τη νέα AMG SL. Το νέο μοντέλο βασίζεται σε ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα γύρω από το οποίο έχει «χτιστεί» ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο έχει αυξηθεί κατά 18% η στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, χωρίς να αυξηθεί το βάρος του πλαισίου το οποίο ζυγίζει 270 κιλά. 

sl

Η νέα Mercedes-AMG SL θα προσφέρεται με υφασμάτινη οροφή, ενώ σε ό,τι αφορά στις επιλογές κινητήρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχει και μια τετρακίνητη έκδοση 4Matic +, όπως και μια εξηλεκτρισμένη έκδοση η ισχύς της οποίας σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα φτάνει τους 800 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube