Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz GLC [video]

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz GLC [video]

Πρόωρη αποκάλυψη για την αντικαταστάτρια της GLK που θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες.

Ένας ολόκληρος στόλος από GLC κινηματογραφήθηκε έξω από εγκαταστάσεις της εταιρείας αποκαλύπτοντάς μας πλήρως πώς θα είναι η έκδοση παραγωγής.

Κι αυτό επειδή μόνο τα εμπρός φωτιστικά σώματα έφεραν ελάχιστο καμουφλάζ που δεν αρκούσε για να κρύψει το σχήμα τους.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του νέου SUV έχει πολύ περισσότερες καμπύλες σε σχέση με την πολύ «τετράγωνη» GLK, όντας σύμφωνο με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes. Είναι επίσης λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις μια και, πλέον, το βασικό εκτός δρόμου της μάρκας είναι η GLA.

Εκτός από το τριάκτινο αστέρι που έλειπε από το τιμόνι, εντελώς «γυμνό» ήταν και το εσωτερικό που προέρχεται αυτούσιο από την τελευταία C-Class. Λογικό, μια και η GLC βασίζεται σε μία έκδοση του ιδίου πατώματος και θα χρησιμοποιεί τους ίδιους κινητήρες, με κορυφαίο τον διτούρμπινο V8 των 4,0 lt για την κορυφαία 63 AMG.

Θέλοντας να δείξει τις εκτός δρόμου δυνατότητες της GLC, η Mercedes διοργάνωσε αποστολή χρησιμοποιώντας πρωτότυπα και αποκάλυψε αρκετές από τις τεχνικές προδιαγραφές, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αναμενόμενα, βέβαια, κράτησε πολλές για το επίσημο λανσάρισμα στις 17 Ιουνίου. Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσει η κουπέ έκδοση που θα τα βάλει με την BMW X4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube