Audi RS3 σεντάν το 2017

Audi RS3 σεντάν το 2017

Εντοπίστηκε σε δοκιμές στο Nurburgring το Audi RS3 με αμάξωμα τριών όγκων που είναι προ των πυλών.

Ένα σεντάν RS3 εντοπίστηκε σε δοκιμές στο Nurburgring, καθώς η Audi σκοπεύει να διαθέσει το κορυφαίο Α3 με τον 5κύλινδρο κινητήρα και σε αμάξωμα τριών όγκων.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου δοκιμών δεν φαίνεται στις φωτογραφίες να διαφέρει από αυτό του αντίστοιχου S3 σεντάν, με εξαίρεση τους προφυλακτήρες, τα φουσκωμένα φτερά και τις μεγαλύτερες οβάλ απολήξεις των δύο εξατμίσεων.

Το σεντάν θα χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανολογικό πακέτο, δηλαδή τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων με τους 367 ίππους και τα 47,4 κιλά ροπή. Το μεγαλύτερο αμάξωμα, λόγω του τρίτου όγκου, προσθέτει στο βάρος 15 kg. Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h εκτιμάται ότι θα είναι ένα δέκατο πιο αργός από τα μόλις 4,3” που το εργοστάσιο ανακοινώνει για το RS3 Sportback.

Δείτε ακόμη Δοκιμή Mercedes-AMG A45 [video]

Η μετάδοση έχει μεταφερθεί αυτούσια, χωρίς αλλαγές στο σύστημα τετρακίνησης και στο 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Συνεπώς δεν περιμένουμε αλλαγές στην οδική συμπεριφορά. Έκτός ίσως αν ο μακρύτερος πίσω πρόβολος κάνει την ουρά πιο ευαίσθητη στην μεταφορά βάρους. Πράγμα που σε έναν βαθμό, πολύ μικρό είναι η αλήθεια, ισχύει στην περίπτωση του S3 σεντάν σε σχέση με το τρίθυρο S3 ή το Sportback.



Παρότι το αυτοκίνητο δοκιμάζεται πυρετωδώς, η Audi δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τα πλάνα της για την παραγωγή του. Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο μιλούν για τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Άλλωστε, υπάρχει στην αγορά η Mercedes-AMG CLA45, και δεν μπορεί η Audi να μην έχει μια απάντηση.

Πηγή autocar.co.uk

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube