Audi Prologue Avant concept στη Γενεύη

Audi Prologue Avant concept στη Γενεύη

Τον περασμένο Νοέμβριο η Audi παρουσίασε το πρωτότυπο Prologue στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Las Vegas, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από τη νέα σχεδιαστική της κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται και από την ονομασία του, το concept δείχνει την φιλοσοφία που θ’ ακολουθήσει η Audi για τη σχεδίαση των μελλοντικών station wagon της – ή Avant, όπωςτα ονομάζει η ίδια.

Από τα πρώτα επίσημα σκίτσα, βλέπουμε ότι το Prologue Avant υιοθετεί την εξάγωνη μάσκα, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα. Οι γυάλινες επιφάνειες έχουν μικρύνει και η κλίση της οροφής στο πίσω τμήμα είναι σαφώς πιο έντονη, δείχοντας ότι τα μελλοντικά Avant θα δώσουν ακόμα περισσότερη έμφαση στο στυλ παρά στην απόλυτη πρακτικότητα.

Μιλώντας στο Autocar στο Σαλόνι τους Λος Άντζελες, ο νέος αρχισχεδιαστής της Audi Marc Lichte είπε πως «κάθε στοιχείο» του Prologue θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα μοντέλα παραγωγής, με το πρώτο να είναι το νέο Α8 που αναμένεται το 2016.

Tο ίδιο θα ισχύει λογικά και για το Prologue Avant. Η Audi δεν έχει δώσει ακόμα επίσημα στοιχεία αλλά αναμένουμε το Avant να έχει το ίδιο μήκος (5,1 m) με το Prologue και να κινείται από τον τετράλιτρο V8 με τα δύο τούρμπο που, κλασικά για Audi, μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube