Audi: Ετοιμάζεται plug-in υβριδική έκδοση πετρελαίου για το επόμενο Q7

Audi: Ετοιμάζεται plug-in υβριδική έκδοση πετρελαίου για το επόμενο Q7

Το Audi Q7 δεύτερης γενιάς θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό πετρελαιοκίνητο μοντέλο του VW Group.

Σύμφωνα με αναφορές στην Automotive News Europe, το Audi Q7 δεύτερης γενιάς θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό πετρελαιοκίνητο μοντέλο του VW Group.

Το νέο Audi Q7 θα παρουσιαστεί το 2015 και η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου. Αργότερα, μέσα στο 2016, η Audi θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική πετρελαιοκίνητη έκδοση για τις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α., και σύμφωνα με την Audi, θα «πιάσει στον ύπνο» τις BMW και Mercedes-Benz που προσφέρουν plug-in υβριδικές εκδόσεις αλλά με βενζινοκινητήρες.

Το plug-in hybrid Audi Q7 νέας γενιάς θα είναι το τρίτο πετρελαιοκίνητο plug-in υβριδικό που θα πωλείται στην Ευρώπη, μιας και το πρώτο είναι τo Peugeot 3008 Hybrid4 και δεύτερο το Volvo V60 Hybrid plug-in. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπεύθυνου Εξέλιξης της Audi, Ulrich Hackenberg, επιθυμία της γερμανικής φίρμας είναι να αιφνιδιάσει τις BMW και Mercedes-Benz με ένα πετρελαιοκίνητο plug-in υβριδικό. Ακόμα, ανέφερε ότι τα A8 και Q7 θα έχουν τέτοια έκδοση και ο θερμικός κινητήρας θα είναι 3λιτρος V6 TDI.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube