Audi: Ετοιμάζει νέα γενιά A4 και αμιγώς ηλεκτρικό A4 e-tron

Audi: Ετοιμάζει νέα γενιά A4 και αμιγώς ηλεκτρικό A4 e-tron

Έρχονται τα Audi A4 και A4 e-tron με τις αντίστοιχες εκδόσεις επιδόσεων RS

Καθώς περιμένουμε την παρουσίαση της έκτης γενιάς του Audi A4, το βρετανικό Autocar δημοσίευσε νέες πληροφορίες για τη γκάμα, η οποία θα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις επιδόσεων - ένα plug-in hybrid RS4 και ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετρακίνητο RS - που θα βασίζονται σε διαφορετικές πλατφόρμες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έγκυρες πηγές από το Ingolstadt αναφέρουν πως η νέα γενιά A4 θα βασίζεται σε εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας MLB. Θα είναι διαθέσιμη με τετράθυρο σεντάν ή πεντάθυρο Avant αμάξωμα ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες (μεταξύ των οποίων μια νέα έκδοση του 2.0 TFSI), πετρελαιοκινητήρες, ήπια υβριδικές εκδόσεις και plug-in hybrid σύνολα (μπαταρία χωρητικότητας 14,4kWh). Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς (quattro) αποκλειστικά μέσω αυτόματων κιβωτίων - ένα διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ένα με τεχνολογία μετατροπέα ροπής 8 σχέσεων.

Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων RS4 θα διατηρήσει τον twin-turbo 2.9 V6 TFSI με τον εξηλεκτρισμό να χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ από τους 450 PS του υφιστάμενου μοντέλου. Σημαντικές αναβαθμίσεις αναμένουμε στο κομμάτι του infotainment με λογισμικό που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Huawei, αλλά και στον εξοπλισμό ασφαλείας που θα εμπλουτιστεί με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης.

Audi

Εκτός όμως από τις εκδόσεις με θερμικά μοτέρ, η Audi θα παρουσιάσει και το αμιγώς ηλεκτρικό A4 e-tron το οποίο θα ανταγωνιστεί το Tesla Model 3 και την BMW i4. Το ενδιαφέρον είναι πως το A4 e-tron θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE, δηλαδή θα είναι εντελώς διαφορετικό από το αντίστοιχο A4. Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο Audi A6 e-tron όπως και η νέα γενιά της Porsche Macan. Το A4 e-tron θα διατίθεται ως πισωκίνητο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ή ως τετρακίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων με το έμβλημα RS, αναμένεται να αποδίδει πάνω από 475 PS!

Αισθητικά, το A4 e-tron θα ξεχωρίζει από το A4 χάρη στη διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί η Audi για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Καλυμμένη γρίλια, μαύρες λεπτομέρειες στη μάσκα και τα μαρπσιέ και αεροδυναμική σιλουέτα τύπου fastback θα διαμορφώνουν ένα ελκυστικό σύνολο.

Το νέο Audi A4 θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ το ηλεκτρικό Audi A4 e-tron θα ακολουθήσει το 2024. Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως οι εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο είναι ψηφιακά επεξεργασμένες καθώς η Audi δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες ή σκίτσα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube