Audi A7 Sportback: Νέα έκδοση 55 TFSI e quattro

Audi A7 Sportback: Νέα έκδοση 55 TFSI e quattro

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία κάνει ντεμπούτο στην γκάμα του Α7. Η έκδοση 55 TFSI e quattro συντίθεται από ένα 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με 252 PS, ένα ηλεκτρομοτέρ και μια μπαταρία 14,1kWh.

Η νέα έκδοση που ενισχύει την γκάμα του Α7 Sportback δεν είναι όποια κι όποια. Το Ingolstadt εγκαινιάζει στην πραγματικότητα στη μεγάλη κουπέ μπερλίνα του ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης με την έκδοση 55 TFSI e quattro που εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κατάλογο της γερμανικής εταιρείας. To ίδιο «πακέτο» είχαμε δει τον περασμένο Μάιο να εμπλουτίζει την γκάμα του Audi Q5 με την ίδια ακριβώς σήμανση -55 TFSI e quattro.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα συνίσταται από ένα 4κύλινδρο, δίλιτρο βενζινοκινητήρα ισχύος 252 PS που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 143 PS, ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic. Η μετάδοση είναι ένα κλασικό σύστημα quattro που αποστολή έχει να διαχειριστεί την ισχύ και τη ροπή του βενζινοηλεκτρικού συνδυασμού που ανέρχεται στη μέγιστη τιμή τους στα 367 άλογα και στα 500 νιουτόμετρα από τις 1.500 rpm.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

Επιπλέον υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, αποκλειστικά στον εμπρός άξονα, για να ανακτά μερικές ακόμη κιλοβατώρες. Επίσης ένα σύστημα που η Audi ονομάζει «predictive efficiency assist» επιτρέπει την αυτοματοποίηση της διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης: Προγραμματίζεις μια διαδρομή και το σύστημα ελέγχου διαχειρίζεται τη θερμική/ηλεκτρική ροπή έτσι ώστε να κινείσαι όσο το δυνατόν περισσότερο αμιγώς ηλεκτρικά. Ή ακόμα καλύτερα, αν η πλοήγηση εντάσσει στη διαδρομή το πέρασμα από μια μεγάλη πόλη, η λειτουργία «επαναφόρτιση» ξεκινά αμέσως για να μπορεί το Α7 Sportback να γυρίσει αυτόματα σε ηλεκτρική λειτουργία μόλις εισέλθει στην αστική ζώνη.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

Τα 104 στοιχεία της μπαταρίας συσσωρεύουν απόθεμα ενέργειας 14,1kWh, ικανό για ηλεκτρική αυτονομία 40 km, κατά την οποία η ανώτατη ταχύτητα περιορίζεται στα 135 km/h. Υπολογίστε ότι χρειάζεται όλη τη νύχτα για να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες σε μια συμβατική οικιακή μονοφασική πρίζα και 2,5 ώρες σε τριφασική 16Α.

Να σημειώσουμε, ωστόσο ότι η μπαταρία στεγάζεται στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ που οπωσδήποτε τρώει χώρο, με την Audi να αρκείται στη δημοσιοποίηση της χωρητικότητας με τα καθίσματα αναδιπλωμένα: 1235 lt. H χωρητικότητα (τιμή VDA) του χώρου αποσκευών σε συμβατική διαμόρφωση δεν είναι ακόμη γνωστή. 

Το τιμή του νέου Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από της ελληνική αντιπροσωπεία της Kosmocar.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube