Το Audi A6 Avant τώρα μπαίνει και στην πρίζα

Το Audi A6 Avant τώρα μπαίνει και στην πρίζα

Η plug-in hybrid έκδοση έχει συνδυαστική ισχύ 367 ίππων, 500 Nm ροπής και ηλεκτρική αυτονομία 51 km.  

Το νέο, plug-in υβριδικό A6 Avant 55 TFSI e quattro αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 367 PS (270 kW). Το κινητήριο σύστημα συνδυάζει έναν κινητήρα 2.0 TFSI με ισχύ 252 PS (185 kW) και ροπή 370 Nm με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. O ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 105 kW (143 PS) και μέγιστη ροπή 350 Nm. Μαζί με το συμπλέκτη, είναι ενσωματωμένος σε ένα επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.  

Η ηλεκτρική αυτονομία του Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro φτάνει 51 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Το A6 Avant PHEV επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 250 km/h, ενώ σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, το plug-in hybrid μπορεί να επιτύχει ταχύτητες έως 135 km/h.

aud

Η φιλοσοφία κίνησης του Audi PHEV έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής του οδήγησης ηλεκτρικά και επομένως με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Διαθέσιμα είναι τρία προγράμματα κίνησης: "EV" για ηλεκτροκίνητη οδήγηση, "Hybrid" για τον αποτελεσματικό συνδυασμό και των δύο τύπων κίνησης και "Hold" για εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται ανά πάσα στιγμή.

Στη λειτουργία "Hybrid", εξασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση με ηλεκτροκίνηση. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης ελέγχει το σύστημα μετάδοσης κίνησης, έτσι ώστε το τελευταίο στάδιο της προκαθορισμένης διαδρομής, πριν ο οδηγός φτάσει στον προορισμό του, να μπορεί να καλυφθεί με ηλεκτρική λειτουργία, με τη μπαταρία να φορτίζεται εκ των προτέρων μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης όπου είναι απαραίτητο.

Για το σκοπό αυτό, εκτός του συστήματος πλοήγησης γίνεται χρήση στοιχείων κυκλοφορίας, του στυλ οδήγησης του οδηγού, δεδομένων από αισθητήρες όπως η κάμερα και το ραντάρ. Στρατηγικά υλοποιείται η ιδανική διαχείριση των κινητηρίων συστημάτων εσωτερικής καύσης και ηλεκτρισμού και το σύστημα αποφασίζει μεταξύ  του ελεύθερου τροχασμού με τον κινητήρα απενεργοποιημένο και την ανάκτηση ενέργειας στο ρολάρισμα.

audie


Με το στάνταρ Mode 3 καλώδιο, οι πελάτες μπορούν να φορτίσουν το plug-in υβριδικό όχημα σε δημόσιους τερματικούς σταθμούς φόρτισης με  ισχύ έως 7,4 kW. Έτσι, η μπαταρία ιόντων λιθίου επαναφορτίζεται σε περίπου 2,5 ώρες. Παράλληλα, η Audi παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 140.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η εφαρμογή myAudi διαθέτει έναν προγραμματιστή δρομολογίων που δείχνει πού βρίσκονται τα τερματικά φόρτισης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει ενέργεια 14,1 kWh. Είναι ενσωματωμένη έτσι ώστε ο χώρος αποσκευών να παρέχει - και στην plug-in υβριδική έκδοση - επίπεδο και βολικό χώρο φόρτωσης. Η χωρητικότητά του είναι 405 λίτρα. Όταν η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι αναδιπλωμένη προς τα εμπρός, η χωρητικότητα των αποσκευών φτάνει τα 1.535 λίτρα.

Το Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό το πακέτο εξωτερικού σχεδιασμού S line, ένα μαύρο πακέτο styling, μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και σκιασμένα τζάμια για διακριτικότητα, άνεση αλλά και μια ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση. Προβολείς Matrix LED, σπορ καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός τεσσάρων ζωνών, το Audi virtual cockpit, σπορ ανάρτηση, τροχοί 19 ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων, συμπληρώνουν τον ολοκληρωμένο βασικό εξοπλισμό.

Το Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube