Audi A3 e-tron: Tο υβριδικό στην πρίζα

Audi A3 e-tron: Tο υβριδικό στην πρίζα

Πληροφορίες για την υβριδική έκδοση του Α3 έδωσε η Audi, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της στην Έκθεση της Γενεύης. Το A3 e-tron ανήκει στην κατηγορία των «plug-in hybrids», αφού οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν από πρίζα και να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Κάτω από το καπό του Audi A3 e-tron βρίσκεται ένας συμβατικός κινητήρας 1.4 TFSI με ισχύ 150 PS, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας 75 kW (102 PS) είναι τοποθετημένος ανάμεσα σε αυτόν και το νέο 6άρι κιβώτιο «e-S tronic» που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του μέχρι τις 2.000 rpm, ενώ ο βενζινοκινητήρας τη μέγιστη ροπή του από τις 1.750 ως τις 4.000 rpm. Η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς του συνόλου φτάνει τα 204 PS και η ροπή τα 35,7 kgm. Τα νούμερα αυτά είναι αρκετά για να επιταχύνουν το βαρύτερο A3 Sportback, λόγω του βάρος του υβριδικού συστήματος, από στάση ως τα 100 km/h σε 7,6” και να του χαρίσουν τελική ταχύτητα 222 km/h.

Η κατανάλωση του Audi A3 e-tron στον τυποποιημένο κύκλο μετρήσεων της Ε.Ε. για τα plug-in hybrids περιορίζεται σε... 1,5 lt/100 km, κάτι που συνεπάγεται εκπομπή μόλις 35 gr CO2/km. Είναι δηλαδή σχεδόν τρεις φορές πιο οικονομικό και φιλικό για το περιβάλλον από το A3 1.6 TDI. Όταν το Audi A3 e-tron χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, η χωρητικότητα των μπαταριών τού δίνει αυτονομία 50 km και δυνατότητα κίνησης έως και με 130 km/h.

Τα παραπάνω όμως είναι απλά μια πρόγευση. Περισσότερες πληροφορίες για το Audi A3 e-tron θα μάθουμε στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube