Aston Martin Victor: Πανίσχυρο υπεραυτοκίνητο με εντυπωσιακή σχεδίαση

Aston Martin Victor: Πανίσχυρο υπεραυτοκίνητο με εντυπωσιακή σχεδίαση

Το τμήμα Q της Aston Martin παρουσίασε το τελευταίο του δημιούργημα, τη μοναδική Victor.

Το τμήμα Q της Aston Martin που αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει οχήματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών της, παρουσίασε στο Concours of Elegance στο Hampton Court Palace ένα μοναδικό μοντέλο -την Aston Martin Victor. Το υπεραυτοκίνητο έκανε πρεμιέρα με αφορμή την επέτειο 70 ετών από την πρώτη χρήση του ονόματος Vantage και φέρει το όνομα του Victor Gauntlett, του ανθρώπου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην αναγέννηση της Aston Martin μέσα στη δεκαετία του '80.

Η Victor βασίζεται σε μηχανικά μέρη από τις One-77 και Vulcan. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιεία το ανθρακονημάτινο monocoque σασί της One-77 και τα ρυθμιζόμενα ελατήρια και αμορτισέρ της Vulcan. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 7,3 λίτρων που ανακατασκευάστηκε από την Cosworth με απόδοση 848 PS και 821Nm καθιστώντας την Viktor την ισχυρότερη Aston Martin όλων των εποχών. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η Aston Martin αναφέρει πως οι επιδόσεις της Victor είναι σχεδόν ανάλογες με αγωνιστικό όχημα προδιαγραφών GT3, ενώ το μοναδικό όχημα παραμένει νόμιμο για χρήση στο δρόμο!

Victor

Το αμάξωμα που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Victor είναι εμπνευσμένο από δύο χειροποίητα μοντέλα της εποχής που ο Victor Gauntlett ήταν πρόεδρος της βρετανικής φίρμας - την V8 Vantage από τις δεκαετίες του '70 και του '80, και την αγωνιστική e DBS V8 RHAM/1 που έτρεξε στο Le Mans το 1977.

Ο σχεδιασμός δραματικός από όποια γωνία και να το κοιτάξεις. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η γρίλια της Aston Martin που πλαισιώνεται από δύο στρογγυλά φωτιστικά σώματα μέσα σε αεροδυναμικές εσοχές, και ένα τεράστιο σπλίτερ ενώ το καπό έχει εσοχές και ένα μεγάλο φούσκωμα που υποδηλώνει πως κρύβει ένα πανίσχυρο μοτέρ.

Victor

Στο προφίλ οι αναλογίες παραπέμπουν σε κλασσικό σπορτσκαρ με μακρύ καπό και μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα. Οι ζάντες έχουν εντυπωσιακό σχεδιασμό με πολλυάριθμες ακτίνες που δημιουργούν ένα πλέγμα, ενώ οι απολήξεις της εξάτμισης βρίσκονται στα μεγάλα μαρσπιέ. 

Στο πίσω μέρος δεσπόζει μια τεράστια αεροτομή ενσωματωμένη στην ουρά και ένας εξίσου μεγάλος διαχύτης που μοιάζει να βγήκε από αγωνιστικό όχημα ενώ τα λεπτά φώτα LED προέρχονται από την Valkyrie και προσδίδουν ένα μοντέρνο look.

Η εξωτερική απόχρωση Pentland Green ήταν διαθέσιμη για τις Aston Martin της δεκαετίας του '70 και επέστρεψε με τη βοήθεια του τμήματος Q.

Victor

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό με φουτουριστικό σχεδιασμό και υψηλής ποιότητας υλικά. Ο συνδυασμός δέρματος σε αποχρώσεις Forest Green και Conker Bridge, με κασμίρ, ξύλο καρυδιάς, αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθρακονήματα ήταν εφικτός λόγω του χειροποίητου χαρακτήρα της κατασκευής. Το κομμένο τιμόνι προέρχεται από την Vulcan ενώ δε λείπει και η τεχνολογία καθώς έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη αφής. 

Δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο τυχερός ιδιοκτήτης της Aston Martin Victor - παρά μόνο ότι είναι συλλέκτης αυτοκινήτων από το Βέλγιο - όμως είναι σίγουρο πως για να την αποκτήσει κατέβαλε αρκετά εκατομμύρια στερλίνες.

[Πηγή: Autocar, Classic Driver, Φωτογραφίες: Alex Lawrence]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube