Ariel Hipercar: Ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ με 1.196 PS και κινητήρα jet

Ariel Hipercar: Ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ με 1.196 PS και κινητήρα jet

H Αriel παρουσίασε το Hipercar, ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ με ισχύ 1.196 PS και έναν κινητήρα jet που λειτουργεί σαν γεννήτρια για αύξηση της αυτονομίας του.

O Βρετανός κατασκευαστής αποκάλυψε το νέο Ariel Hipercar, ένα εντυπωσιακό σπόρτσκαρ με 1.192 PS που κρύβει μέσα του έναν κινητήρα jet. Όχι δεν πρόκειται για ένα Atom με οροφή και πόρτες. Σε αντίθεση με το Atom που χρησιμοποιεί σωληνωτό σασί το Hipercar βασίζεται σε ένα μονοκόκ αλουμινένιο πλαίσιο με αποσπώμενα υποπλαίσια.

Εξωτερικά, το βρετανικό μοντέλο θυμίζει Batmobile, με μαύρο ματ χρώμα, πόρτες τύπου butterfly και έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ariel Hipercar

Το Ariel Hipercar κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό με το καθένα να αποδίδει 299 PS και 450 Nm ροπής. Έτσι, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 1.196 PS και τα 1.800 Nm ροπής, εκτοξεύοντας το από στάση στα 100 km/h σε περίπου 2". Επιπλέον, το σπριντ για τα 160 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,4"!.

Για να μπορέσει ο οδηγός να δαμάσει την ισχύ του, το Hipercar εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενο traction control και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα πισωκίνητης λειτουργίας στην οποία το Hipercar έχει ιπποδύναμη 598 PS και 900 Nm ροπής.

Ariel Hipercar

Τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh και αρχιτεκτoνικής 800 V που του προσφέρει 241 km αυτονομίας. Εκεί όμως που το Hipercar διαφέρει από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα, είναι ότι μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με ένα μικρό κινητήρα jet της Cosworth που λειτουργεί σαν γεννήτρια, φορτίζοντας την μπαταρία. Με βάρος μόλις 50 kg και ισχύ 48 PS, το εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι η λύση του jet εξοικονομεί όγκο και βάρος σε σχέση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Tο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ θα κυκλοφορήσει σε περίπου 18 μήνες από σήμερα σε Ευρώπη και Αυστραλία με την τιμή του να είναι γύρω στο €1 εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube