Apple iCar: Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή

Apple iCar: Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή

Ο CΕΟ της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις φήμες που θέλουν τον αμερικανικό κολοσσό να αναπτύσσει το δικό του αυτοκίνητο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Αυτά του ισχυρού άνδρα της Apple, Tim Cook. «Εξετάζουμε τη δημιουργία ενός αυτόνομου οχήματος. Εάν δείτε λίγο πιο σφαιρικά το θέμα, το αυτοκίνητο είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ρομπότ. Διερευνούμε τόσες πολλές πτυχές γύρω από αυτό το θέμα καθημερινά που πιστέψτε με, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Αγαπάμε την τεχνολογία, πιστεύουμε σε αυτήν και είμαστε κοντά στο να διασταυρώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα συνθέσουν κάτι μαγικό και πρωτοποριακό» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του σε αμερικανικό δίκτυο. 

Η Apple λοιπόν ετοιμάζει το δικό της αυτόνομο όχημα, το οποίο δεν αποκλείεται να κυλήσει στην παραγωγή χωρίς τη βοήθεια κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας! Δε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο «εύκολο» είναι αυτό αλλά οι κινήσεις της Apple δείχνουν στην παρούσα φάση πως το πρότζεκτ προχωρά κανονικά... in-house.

Άλλωστε και οι κινήσεις του τεχνολογικού γίγαντα μαρτυρούν του λόγου του αληθές. Ήδη από το 2019 η Apple έχει εξαγοράσει την τεχνολογική start-up εταιρεία Drive.ai, ενώ εδώ και μια τριετία την επίβλεψη του όλου πρότζεκτ έχει ο πρώην υπεύθυνος εξέλιξης των ηλεκτρικών μοντέλων της Tesla, Doug Field όπως και ο πρώην «chief engineer» του Elon Musk, Michael Schwekutsch, ο οποίος στην Apple έχει την υψηλή εποπτεία όλων των special projects του ομίλου!

cook

Μάλιστα, ο Tim Cook, αναφέρθηκε και στον Εlon Musk αναγνωρίζοντας του το γεγονός ότι κατάφερε κάτι πολύ «δυνατό» με την Tesla, αλλάζοντας το «ρου» της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Αποκάλυψε επίσης, ότι πριν μερικά χρόνια, ο ισχυρός άνδρας της Tesla είχε προσπαθήσει να πουλήσει την εταιρεία του στην Apple αλλά ο Tim Cook δε μπήκε καν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Έτσι πάντως όπως εξελίσσεται η κατάσταση, σύντομα Tesla και Apple θα είναι αντίπαλες στο αυτοκινητικό γίγνεσθαι αφού τα μοντέλα και των δυο θα είναι ηλεκτρικά, προηγμένα τεχνολογικά και... αυτόνομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube