Αποστολή: Νέο Renault Captur 2, πιο μεγάλο, πιο ώριμο [videos]

Αποστολή: Νέο Renault Captur 2, πιο μεγάλο, πιο ώριμο [videos]

Σε στατική παρουσίαση στο Παρίσι γνωρίσαμε το ολοκαίνουργιο Renault Captur, σε avant-première. Με το νέο Peugeot 2008 να έχει παρουσιαστεί μόλις δύο εβδομάδες πριν, η μάχη στα B-SUV προβλέπεται αδυσώπητη.

Στο Παρίσι πραγµατοποιήθηκε η στατική παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του δηµοφιλούς crossover Captur. Το νέο Captur βασίζεται στη νέα πλατφόρµα CMF-B που µπορεί να υποστηρίξει τον εξηλεκτρισµό της γκάµας και να εφοδιαστεί µε νέα ηλεκτρονικά βοηθήµατα. 

Πιο συγκεκριµένα εφοδιάζεται µε την οµπρέλα Easy Drive που περιλαµβάνει 12 συστήµατα, όπως το Active Emergency Brake System, το Highway & Traffic Jam Companion, το Adaptive Cruise Control κ.ά.

Renault Captur 2

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά παρουσιάζεται πιο µυώδης, µε εντονότερες καµπύλες και κρυφές πίσω χειρολαβές, µε το τελικό αποτέλεσµα να δίνει ένα πιο επιβλητικό παρουσιαστικό. Τα φώτα τεχνολογίας LED ακολουθούν το οικογενειακό πρότυπο και είναι σχήµατος «C», εµπρός και πίσω.
Renault Captur 2
Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Captur έχει µήκος 4,23 m (+11 σε σχέση µε τον προκάτοχό του), µε το µεταξόνιο να έχει κερδίσει δύο πόντους, φτάνοντας τα 2,63 m. Κερδισµένος από την αύξηση των διαστάσεων είναι και ο χώρος αποσκευών, µε το συρόµενο κατά 16 cm πίσω κάθισµα, φτάνοντας πλέον τα 536 lt. Οι χώροι θα βολέψουν µε άνεση τις ανάγκες µιας οικογένειας, ενώ για µικροαντικείµενα υπάρχουν 27 lt.

Renault Captur 2
Το εσωτερικό διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία µε εκείνο του νέου Clio, µε µια πιο πρακτική προσέγγιση. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 9,3” και σε συνδυασµό µε την κατακόρυφη οθόνη του συστήµατος πολυµέσων (7” ή 10,2”), το νέο Captur έχει µια από τις µεγαλύτερες ψηφιακές επιφάνειες στην κατηγορία.

Renault Captur 2

Όπως συνέβαινε και µε το προηγούµενο, έτσι κι αυτό το Captur µπορεί να εξατοµικευθεί αισθητικά σε µεγάλο βαθµό. Με έντεκα χρώµατα για τη καροσερί, τέσσερα για την οροφή και τρία κοσμητικά πακέτα για το εξωτερικό, το νέο Captur προσφέρεται σε 90 διαφορετικούς συνδυασµούς.

Renault Captur 2

Η γκάµα κινητήρων του νέου Captur αποτελείται από τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο ντίζελ. Τη βάση της βενζινοκίνητης γκάµας αποτελεί ο 3κύλινδος 1.0 TCe των 100 PS που συνδυάζεται µε 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ διατίθεται και σε έκδοση που καίει LPG.

Renault Captur 2

Στη συνέχεια βρίσκουµε τον 4κύλινδρο 1.3 TCe µε 130 ή 155 PS, µε την 130άρα να συνδυάζεται µε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή µε αυτόµατο 7άρι EDC, και την ισχυρότερη αποκλειστικά µε EDC. 

Στην πετρελαιοκίνητη γκάµα έχουµε τον 4κύλινδρο 1.5 BluedCi µε 95 ή 115 PS, που συνδυάζεται µε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόµατο EDC7 στην ισχυρότερη. Αργότερα θα δούµε και έκδοση plug-in hybrid µε κινητήρα βενζίνης 1,6 lt.

Renault Captur 2

Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο, για περισσότερες πληροφορίες και οδηγικές εντυπώσεις με την έναρξη της πανευρωπαϊκής δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου Captur. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube