node/35867

Αποστολή: Νέο Renault Captur 2, πιο μεγάλο, πιο ώριμο [videos]

Σε στατική παρουσίαση στο Παρίσι γνωρίσαμε το ολοκαίνουργιο Renault Captur, σε avant-première. Με το νέο Peugeot 2008 να έχει παρουσιαστεί μόλις δύο εβδομάδες πριν, η μάχη στα B-SUV προβλέπεται αδυσώπητη.

Στο Παρίσι πραγµατοποιήθηκε η στατική παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του δηµοφιλούς crossover Captur. Το νέο Captur βασίζεται στη νέα πλατφόρµα CMF-B που µπορεί να υποστηρίξει τον εξηλεκτρισµό της γκάµας και να εφοδιαστεί µε νέα ηλεκτρονικά βοηθήµατα. 

Πιο συγκεκριµένα εφοδιάζεται µε την οµπρέλα Easy Drive που περιλαµβάνει 12 συστήµατα, όπως το Active Emergency Brake System, το Highway & Traffic Jam Companion, το Adaptive Cruise Control κ.ά.

Renault Captur 2

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά παρουσιάζεται πιο µυώδης, µε εντονότερες καµπύλες και κρυφές πίσω χειρολαβές, µε το τελικό αποτέλεσµα να δίνει ένα πιο επιβλητικό παρουσιαστικό. Τα φώτα τεχνολογίας LED ακολουθούν το οικογενειακό πρότυπο και είναι σχήµατος «C», εµπρός και πίσω.
Renault Captur 2
Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Captur έχει µήκος 4,23 m (+11 σε σχέση µε τον προκάτοχό του), µε το µεταξόνιο να έχει κερδίσει δύο πόντους, φτάνοντας τα 2,63 m. Κερδισµένος από την αύξηση των διαστάσεων είναι και ο χώρος αποσκευών, µε το συρόµενο κατά 16 cm πίσω κάθισµα, φτάνοντας πλέον τα 536 lt. Οι χώροι θα βολέψουν µε άνεση τις ανάγκες µιας οικογένειας, ενώ για µικροαντικείµενα υπάρχουν 27 lt.

Renault Captur 2
Το εσωτερικό διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία µε εκείνο του νέου Clio, µε µια πιο πρακτική προσέγγιση. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 9,3” και σε συνδυασµό µε την κατακόρυφη οθόνη του συστήµατος πολυµέσων (7” ή 10,2”), το νέο Captur έχει µια από τις µεγαλύτερες ψηφιακές επιφάνειες στην κατηγορία.

Renault Captur 2

Όπως συνέβαινε και µε το προηγούµενο, έτσι κι αυτό το Captur µπορεί να εξατοµικευθεί αισθητικά σε µεγάλο βαθµό. Με έντεκα χρώµατα για τη καροσερί, τέσσερα για την οροφή και τρία κοσμητικά πακέτα για το εξωτερικό, το νέο Captur προσφέρεται σε 90 διαφορετικούς συνδυασµούς.

Renault Captur 2

Η γκάµα κινητήρων του νέου Captur αποτελείται από τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο ντίζελ. Τη βάση της βενζινοκίνητης γκάµας αποτελεί ο 3κύλινδος 1.0 TCe των 100 PS που συνδυάζεται µε 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ διατίθεται και σε έκδοση που καίει LPG.

Renault Captur 2

Στη συνέχεια βρίσκουµε τον 4κύλινδρο 1.3 TCe µε 130 ή 155 PS, µε την 130άρα να συνδυάζεται µε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή µε αυτόµατο 7άρι EDC, και την ισχυρότερη αποκλειστικά µε EDC. 

Στην πετρελαιοκίνητη γκάµα έχουµε τον 4κύλινδρο 1.5 BluedCi µε 95 ή 115 PS, που συνδυάζεται µε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόµατο EDC7 στην ισχυρότερη. Αργότερα θα δούµε και έκδοση plug-in hybrid µε κινητήρα βενζίνης 1,6 lt.

Renault Captur 2

Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο, για περισσότερες πληροφορίες και οδηγικές εντυπώσεις με την έναρξη της πανευρωπαϊκής δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου Captur. 

node/39733

Σχεδόν έτοιμο το νέο Subaru BRZ

Η νέα γενιά του ιαπωνικού κουπέ βρίσκεται πλέον στην τελική φάση δοκιμών πριν την παρουσίαση μέσα στο 2021.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Σχεδόν έτοιμο το νέο Subaru BRZ

Οι συνεργάτες μας από το βρετανικό Autocar, εξασφάλισαν κατασκοπευτικές εικόνες από τη δεύτερη γενιά του ιαπωνικού κουπέ που όλοι οι petrolheads λάτρεψαν τόσο ως Subaru BRZ όσο και ως Toyota GT86. Το αυτοκίνητο φαίνεται πως βρίσκεται σε σχεδόν τελική φάση εξέλιξης, κάτι πολύ λογικό εάν αναλογιστεί κανείς πως θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως η βασική γραμμή του αμαξώματος δεν έχει μεγάλες αλλαγές, με την καμπύλη οροφή να παραμένει το σήμα κατατεθέν. Ωστόσο το εμπρός μέρος κάτω από το καμουφλάζ φαίνεται να έχει σημαντικές αλλαγές σε μάσκα, γρίλια, προφυλακτήρα και φώτα, ενώ αντίστοιχης φιλοσοφίας φαίνονται οι αλλαγές και πίσω.

Subaru BRZ 2021

Αυτό που δεν μπορεί να φανεί από τις φωτογραφίες, είναι εάν και κατά πόσο έχει αλλάξει το μέγεθος του αμαξώματος, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για τη χρήση πλατφόρμας της Toyota. Η οποία βέβαια θα έχει εκτενείς αλλαγές ώστε να γίνει συμβατή με την διαμήκη τοποθέτηση του κινητήρα και την κίνηση στους πίσω τροχούς. Εννοείται πως ριζική αναβάθμιση θα επέλθει και στη σχεδίαση του εσωτερικού, ώστε να γίνει όσο σύγχρονο απαιτούν οι σημερινοί αγοραστές.

Subaru BRZ 2021

Πέραν από τις αλλαγές στη σχεδίαση, αυτού που ήδη ξέρουμε για την νέα γενιά των σπορ μοντέλων είναι πως θα έχουν ισχυρότερο τούρμπο κινητήρα με περίπου 250 PS, ο οποίος επίσης θα προέρχεται από τη Subaru και θα έχει επίπεδο (boxer) αρχιτεκτονική. Αυτό εξάλλου ήταν και παραμένει δεδομένο για τα συγκεκριμένα μοντέλα, προκειμένου το κέντρο βάρους να βρίσκεται όσο πιο χαμηλά γίνεται. Να θυμίσουμε πως η τεχνογνωσία της σε αυτόν τον τομέα ήταν και ένας από τους βασικότερους λόγους που η Toyota επέλεξε τη Subaru γι’ αυτήν τη συνεργασία (ο άλλος υποψήφιος ήταν η Mazda).

Πηγή: Autocar.co.uk

node/39722

Η ανανεωμένη Porsche Panamera έκανε ρεκόρ στο Nürburgring

Η Porsche θα παρουσιάσει σύντομα την ανανεωμένη έκδοση της δεύτερης γενιάς Panamera - την ταχύτερη λιμουζίνα στην Πράσινη Κόλαση.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Η ανανεωμένη Porsche Panamera έκανε ρεκόρ στο Nürburgring

Η Porsche ανακοίνωσε πως η επερχόμενη ανανεωμένη έκδοση της Panamera έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερης λιμουζίνας (executive car) στην πίστα του Nürburgring με χρόνο 7:29.81.

Πίσω από το τιμόνι της ελαφρώς καμουφλαρισμένης Panamera αγνώστων λοιπών στοιχείων (αν και από τις εξατμίσεις εικάζουμε πως είναι η έκδοση Turbo) βρέθηκε ο οδηγός εξέλιξης Lars Kern που κάλυψε τα 20.832 m της πίστας στο ιδιαίτερα σεβαστό χρόνο των 7:29.81 - ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψην το βάρος και την κατηγορία του μοντέλου. Το ρεκόρ έγινε στις 24 Ιουλίου με εξωτερική θερμοκρασία 22ο Κελσίου και θερμοκρασία ασφάλτου 34ο Κελσίου. Το αυτοκίνητο είχε αγωνιστικό κάθισμα και ρολ κέιτζ για λόγους ασφαλείας όμως κατά τα άλλα βρισκόταν σε εργοστασιακή μορφή, με τα προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 που εξελίχθηκαν αποκλειστικά για τη νέα Panamera.

«Οι βελτιώσεις στο στήσιμο και τον κινητήρα της νέας Panamera ήταν διαρκώς αντιληπτές κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου σε μια πίστα που θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες στον κόσμο. Συγκεκριμένα στα τμήματα Hatzenbach ή Bergwerk και Kesselchen, η νέα ρύθμιση του ηλεκτρομηχανικού συστήματος ελέγχου των κλίσεων ήταν αξιόπιστα αποδοτικό, χαρίζοντας στην Panamera απίστευτη σταθερότητα παρά τις ανωμαλίες στην επιφάνεια της πίστας. Στην Schwedenkreuz, το αυτοκίνητο επωφελήθηκε από το βελτιωμένο κράτημα και την αυξημένη πρόσφυση των νέων ελαστικών Michelin sports. Κατάφερα να πιάσω ταχύτητες στις στροφές που δεν θα πίστευα ότι είναι δυνατές με την Panamera.», δήλωσε ο Kern.

H σημερινή, δεύτερη γενιά (971) της Porsche Panamera παρουσιάστηκε το 2016. Τότε, ο ίδιος οδηγός με την Panamera Turbo είχε σημειώσει χρόνο 7:38:46 στην πίστα μήκους 20,6 km (χρονομετρήθηκε σε απόσταση 200 m μακρύτερη από το σημερινό μήκος). Η ανανεωμένη Panamera κάλυψε την αντίστοιχη διαδρομή σε 7:25:04, κάτι που την καθιστά περίπου 13" ταχύτερη από τον προκάτοχό της.

[Πηγή: Porsche]