Αποστολή: Επαναφορτιζόμενα υβριδικά Ford και στα επαγγελματικά [video]

Αποστολή: Επαναφορτιζόμενα υβριδικά Ford και στα επαγγελματικά [video]

Οι κατασκευαστές θα υποχρεωθούν τελικά να καταβάλλουν προσπάθειες όσον αφορά το CO2, τόσο στα ΙΧ όσο και στα επαγγελματικά. Έτσι η Ford ανακοίνωσε ένα 100% ηλεκτρικό Transit και ένα 8θέσιο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Tourneo Custom.

Η πράσινη επίθεση της Ford, με αιθανόλη και υβριδισμό στο Kuga και με υβριδισμό στο Focus και στο Fiesta, δεν θα περιορίζεται στα επιβατικά αυτοκίνητα. Το Μπλε Οβάλ ανακοίνωσε επίσης δύο σημαντικά μελλοντικά νέα μοντέλα στην κατηγορία των επαγγελματικών βαν και των μικρών κομιούτερ-MPV.

Tourneo Custom PHEV
Το πρώτo, με χρονολογική σειρά εμφάνισης, θα είναι το Tourneo Custom Plug-in Hybrid. Και θα αφορά αποκλειστικά την 8θέσια έκδοση του μίνι λεωφορείου, η οποία θα λανσαριστεί στο τέλος του έτους στην Ευρώπη.

Η Ford έχει επιλέξει μια υβριδική διαμόρφωση επέκτασης αυτονομίας, καθώς μόνο ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους τροχούς. Το βενζινοκίνητο μπλοκ EcoBoost του ενός λίτρου χρησιμοποιείται μόνο για την επαναφόρτιση των μπαταριών των 13,6kWh, οι οποίες θα παρέχουν 50 km αυτονομίας σε 100% ηλεκτρική λειτουργία. Μόλις εξαντληθούν οι μπαταρίες, ο κινητήρας θα τις επαναφορτίσει, προσφέροντας επιπλέον 500 km αυτονομίας. Η επαναφόρτιση σε οικιακή πρίζα (10Α) θα διαρκεί 5,5 ώρες ενώ σε ειδική 240βολτη παροχή με πρίζα 32Α, σε τρεις ώρες.

Ford Tourneo Custom PHEV

Η Ford φαίνεται να στοχεύει ήδη σε ένα συγκεκριμένο κοινό με αυτό το Tourneo Custom PHEV: «Χαιρετίζουμε επίσης την τεχνολογία FordPass Connect και το ενσωματωμένο μόντεμ της, έτσι ώστε οι διαχειριστές στόλου να βελτιστοποιήσουν την καθημερινή διαχείριση των οχημάτων και να μειώνουν το κόστος που σχετίζεται με αυτόν».

Ford Tourneo Custom PHEV

Ηλεκτρικό Transit
Το 2021, η Ford θα λανσάρει το Transit σε 100% ηλεκτρική έκδοση. Η εταιρεία ήταν πολύ αόριστη στις πληροφορίες γι’ αυτό το μοντέλο που δεν θα το δούμε πριν περάσουν δύο χρόνια. Μέχρι τότε, το Μπλε Οβάλ με το συνεργάτη του, StreetScooter, θα έχουν ήδη ολοκληρώσει το λονδρέζικο πιλοτικό πρότζεκτ, όπου ένας αρχικός στόλος ηλεκτρικών Transit συμμετέχει σε αυτό που ονομάζει «Last Mile Delivery».

Είναι επομένως επαγγελματικά οχήματα που υπάρχουν μόνο στην πόλη και χρησιμοποιούνται για την παράδοση αγαθών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις σε αστικά κέντρα, σε μικρές αποστάσεις.

Ford Transit All-Electric

Υπενθυμίζουμε ότι η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε την άφιξη ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού κινητήρα στην γκάμα του Transit, που θα διατεθεί εμπορικά αργότερα μέσα στο 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube