Αποκάλυψη: To μικρό ηλεκτρικό SUV της smart!

Αποκάλυψη: To μικρό ηλεκτρικό SUV της smart!

Η ανανέωση της smart θα περιλαμβάνει ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα έρθει στην Ευρώπη το ’23. Οι πρώτες εικόνες του εμφανίστηκαν ύστερα από την κατάθεση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

smart SUV 2022

Οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με το αυτοκίνητο έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι η smart ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην αστική ηλεκτρική κινητικότητα με το fortwo Electric Drive. Ένα αυτοκίνητο ίσως πολύ εμπρός από την εποχή του και σε μια περίοδο που οι μπαταρίες δεν ήταν τόσο εξελιγμένες όσο σήμερα. Πολύ ακριβό, με περιορισμένη στην αυτονομία, το παλιό ηλεκτρικό fortwo θα δώσει τη θέση του σε ένα νέο μοντέλο μοντέλο ανανέωσης.

Και όπως επιτάσσει η μόδα, οπότε και η τάση της εποχής, θα πρόκειται για ένα αστικό SUV και μάλιστα στην κατηγορία των μίνι. Η smart παρουσίασε πρόσφατα το Concept # 1, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις αισθητικές γραμμές του μοντέλου με το οποίο θα επανεκκινήσει την αναθεωρημένη δραστηριότητά της. Τόσο όσον αφορά τα συστήματα κίνησης που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά όσο και την επιχειρηματική σύνθεσή της, καθώς η κινεζική Geely σχημάτισε κοινοπραξία με τους Γερμανούς, αναλαμβάνοντας τη μισή διεύθυνση της smart από την Daimler και οσoνούπω Mercedes-Benz Group.smart SUV 2022
Oι εικόνες του αυτοκινήτου από τις καταχωρίσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διέρρευσαν δείχνουν τον τελικό σχεδιασμό του μοντέλου παραγωγής, το οποίο δεν θα συναρμολογείται πλέον στη Γαλλία, αλλά στην Κίνα.

Το φύλλο των τεχνικώς προδιαγραφών παραμένει προσώρας μυστικό, αλλά η συνιδιοκτήτρια Geely είναι αυτή που χορηγεί τη σπονδυλωτή πλατφόρμα του αυτοκινήτου και που λέγεται ότι διαθέτει μεγάλες δυνατότητες. 

Η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV της smart θα πραγματοποιηθεί το 2022, με τις πρώτες παραδόσεις στη Γηραιά Ήπειρο να τοποθετούνται το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube