Ιστορικός διαχωρισμός στην Daimler που γίνεται «Mercedes-Benz Group»

Ιστορικός διαχωρισμός στην Daimler που γίνεται «Mercedes-Benz Group»

Ο διαχωρισμός του τμήματος φορτηγών στην Daimler επικυρώνεται από το εποπτικό συμβούλιο του ομίλου, το οποίο δράττεται της ευκαιρίας να αλλάξει και το όνομά της: Η Daimler γίνεται Mercedes-Benz.

Daimler headquarters

Σχεδόν ομόφωνα, το εποπτικό συμβούλιο της Daimler επικύρωσε τη διαίρεση που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες. Το τμήμα «Βαρέων Οχημάτων» του ομίλου θα είναι από τούδε εντελώς ξεχωριστό από το αυτοκίνητο. «Η κύρια ιδέα είναι να δώσουμε επιτέλους ανεξαρτησία στα "Φορτηγά"», εξήγησε ο επικεφαλής της Daimler Trucks, Martin Daum: «Μέχρι τώρα, έπρεπε να προσανατολιζόμαστε σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναδέλφων μας από το αυτοκίνητο. Στο μέλλον θα μπορούμε να επιλέξουμε τη δική μας κατεύθυνση».

Τα παραπάνω έγιναν με συγκεκριμένο στόχο και όχι για το θεαθήναι ή για επικοινωνιακό λόγο. Ο διαχωρισμός αυτός έχει σχέση με την οικολογική μετάβαση που επηρεάζει τα αυτοκίνητα και τα βαρέα φορτηγά οχήματα με διαφορετικούς τρόπους. Η Daimler υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα με μπαταρίες είναι πιο κατάλληλη για αυτοκίνητα, ενώ τα βαρέα οχήματα θα επωφεληθούν από την πρόοδο στο υδρογόνο, πιο κατάλληλο για εμπορευματικές οδικές μεταφορές.

Daimler headquarters

Παρά τον διαχωρισμό, η Mercedes-Benz διατηρεί μερίδιο 35% στο τμήμα «Truck». Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιχείρηση αναδιοργάνωσης του ομίλου από την πώληση της Chrysler στη FIAT το 2007. Αυτός ο διαχωρισμός δεν έχει όμως μόνο στρατηγικές αλλά και επικοινωνιακές επιπτώσεις, καθώς ο όμιλος Daimler αλλάζει όνομα και θα ονομάζεται από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, «Mercedes-Benz Group».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube