Αποκάλυψη για το Deus Vayanne με τους 2.200 ίππους! [video]

Αποκάλυψη για το Deus Vayanne με τους 2.200 ίππους! [video]

Με την υπογραφή της Williams Advanced Engineering και της Italdesign παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και θα είναι διαθέσιμο το 2025.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα σχέδια για υπεραυτοκίνητα που υπόσχονται απίστευτες ιπποδυνάμεις και εξωπραγματικές επιδόσεις. Τα περισσότερα από αυτά μένουν στα χαρτιά ή στην οθόνη κάποιου υπολογιστή!

Όμως στην περίπτωση του Deus Vayanne τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά καθώς το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη. Ήταν εκεί ολοζώντανο και μπορούσες να το αγγίξεις ή να μπεις και να καθίσεις στη θέση του οδηγού. 

Το Vayanne λοιπόν είναι ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Deus Automobiles με έδρα την Αυστρία. Μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2020 με στόχο την κατασκευή εξειδικευμένων ηλεκτρικών υπεραυτοκίνητων.

Μόλις 99 αντίτυπα από το Vayanne θα κατασκευαστούν και ως τότε μπορείτε να ονειρεύεστε τι μπορείτε να κάνετε με ένα αυτοκίνητο που αποδίδει ισχύ 2.200 ίππων! 

deus

Η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από την ισχύ, ενώ όσον αφορά τις επιδόσεις του δηλώνει ότι η επιτάχυνση για το 0-100 km/h διαρκεί μόλις 1,99" και ότι η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι της τάξης των 400 km/h! 

Οι αριθμοί προκαλούν ζάλη, αλλά η συμμετοχή στο εγχείρημα της Williams Advanced Engineering και της Italdesign αποτελούν μια κάποια εγγύηση...

Η σχεδιαστική γλώσσα της «συμμετρίας και απείρου» που υιοθέτησε η Italdesign μαζί με την Deus Automobiles αντικατοπτρίζονται στα στοιχεία του αμαξώματος τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του. Το σύμβολο του άπειρου είναι το βασικό σχεδιαστικό θέμα σε όλο το Vayanne, ξεκάθαρα ορατό στην εμπρός εισαγωγή αέρα και στο σχέδιο του πίσω φωτιστικού, αλλά και στο σχήμα του ταμπλό.

Στην καμπίνα, το αυτοκίνητο διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής και μια σειρά διακοπτών για τις επί μέρους λειτουργίες. 

deus1

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, η Deus Automobiles θα ξεκινήσει τις παραδόσεις των 99 Vayannes που θα κατασκευάσει το 2025.

Πόσο θα κοστίζει; Κάτι περισσότερο από 10 καλά τζακ-ποτ στο Τζόκερ υποθέτουμε, αλλά ακόμη ουδείς γνωρίζει! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube