Αποκαλύψεων συνέχεια για το νέο Volkswagen Amarok

Αποκαλύψεων συνέχεια για το νέο Volkswagen Amarok

Οι teaser αποκαλύψεις συνεχίζονται για το Volkswagen Amarok, με τα τελικά σκίτσα του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το νέο Volkswagen Amarok αποκαλύπτεται σιγά σιγά με κάποια σκίτσα του να κάνουν την εμφάνισή τους προς τα τέλη του Ιανουαρίου, ενώ τώρα έχουμε μερικά ακόμη που δείχνουν τη σχεδίαση των πλαϊνών και του πίσω τμήματος του αναμενόμενου pick-up. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αυτά τα σκίτσα είναι τα τελικά κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι πολύ κοντά σχεδιαστικά σε αυτά.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, το νέο Amarok θα έχει και αυτό ιδιαίτερα δυναμική σχεδίαση όπως και το αδελφό πια pick-up της Ford, το Ranger, μιας και τα δύο μοντέλα έχουν εξελιχθεί από κοινού από τις δύο εταιρείες. Θεωρείται ωστόσο δεδομένο πως η τελική έκδοση παραγωγής του Amarok δεν θα έχει τόσο τονισμένα φτερά και τόσο χαμηλού προφίλ ελαστικά, θα παραμείνει ωστόσο στο μεγαλύτερο τμήμα του όσο δυναμικό δείχνουν και τα τελευταία του σκίτσα.

Amarok 2023 side

O επικεφαλής σχεδίασης των αυτοκινήτων της VW, Albert-Johann Kirzinger, δήλωσε σχετικά με τη σχεδίαση του Amarok πως στόχος της εταιρείας ήταν να δοθεί έμφαση στις αεροδυναμικές και έντονες αναλογίες του pick-up. Κάτι που σίγουρα κατάφερε αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα σκίτσα.

Amarok 2023 rear

Το νέο Amarok που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Αμερική και την Ευρώπη από το επόμενο έτος. Είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά και θα διαθέτει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, διευρύνοντας τόσο τις μεταφορικές όσο και τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα κάνουν την εμφάνισή τους και νέα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ τόσο η πλατφόρμα όσο και τα μηχανικά του μέρη θα είναι τα ίδια που θα χρησιμοποιηθούν στο Ranger της Ford.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube