Αποκάλυψη: Νέο 3θυρο Hyundai i20

Αποκάλυψη: Νέο 3θυρο Hyundai i20

Η εμπορική καριέρα του νέου Hyundai i20 Coupe θα ξεκινήσει την άνοιξη.

Η νέα γενιά του Hyundai i20 παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στην έκθεση του Παρισιού και λίγο αργότερα η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο για το επερχόμενο 3θυρο κουπέ.

Η νέα έκδοση αμαξώματος παρουσιάστηκε σήμερα, ονομάζεται i20 Coupe και δεν είναι απλώς η 3θυρη εκδοχή του νέου i20. Όπως συμβαίνει και με τα Opel Corsa 5d και 3d, έτσι και η 3θυρη έκδοση του i20 ακολουθεί μια διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση στο πίσω μέρος της, με την χαμηλότερη κατά 25 mm οροφή και τη μεγάλη αεροτομή να προσδίδουν τον απαραίτητο σπορ χαρακτήρα που αποζητά η έκδοση.

Στο μπροστινό μέρος, η εμφάνιση του ακολουθεί την νέα εταιρική σχεδιαστική γλώσσα Fluidic Sculpture 2.0 με την εξάγωνη μάσκα. Νέοι είναι και οι προφυλακτήρες που συνεισφέρουν στην σπορ εμφάνιση. Πέρα όμως από την πιο δυναμική εμφάνιση, το νέο Hyundai i20 Coupe προσφέρει πανομοιότυπους χώρους με την 5θυρη έκδοση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει 10 lt, φτάνοντας τα 336 lt (κορυφαία τιμή για την κατηγορία).

Για την περαιτέρω διαφοροποίηση της 3θυρης έκδοσης από την 5θυρη, το νέο i20 Coupe προσφέρει ένα επιπλέον χρώμα, το Tangerine Orange, που συνδυάζεται και με ίδιου χρώματος ταπετσαρίες στην καμπίνα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 17”.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του προέρχονται από το 5θυρο μοντέλο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης (1.25/84 PS, 1.4/100 PS) και δύο πετρελαίου (1.1/75 PS, 1.4/90 PS). Προς τα τέλη του 2015 θα τοποθετηθεί και ο νέος 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο κινητήρας.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube