Αποκάλυψη: Ιδού το κόκπιτ της McLaren P1

Αποκάλυψη: Ιδού το κόκπιτ της McLaren P1

Το μινιμαλιστικό look του κόκπιτ της McLaren P1 δίνεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Αυτό είναι το μέχρι πρότινος κρυφό ανθρακονημάτινο κόκπιτ του νέου σούπερκαρ της McLaren. H εταιρεία του Γουόκινγκ λέει ότι αυτό «συρρικνωμένο ντιζάιν» της εξωτερικής σχεδίασης της P1 επεκτείνεται και στο εσωτερικό, μέσω ενός μινιμαλιστικού σχεδιασμού που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κόκπιτ μαχητικού αεροσκάφους.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόκπιτ είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα που στερούνται του συνήθους στρώματος της ρητίνης, εξοικονομώντας έτσι 1,5 kg. H McLaren ισχυρίζεται ότι η αίσθηση μαχητικού επιτείνεται από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και από την αίσθηση της γυάλινης καλύπτρας  που δημιουργεί το παρμπρίζ που κατεβαίνει βαθιά μπροστά σου. Μολονότι η McLaren λέει ότι οι σχεδιαστές της κράτησαν τον εξοπλισμό στα απολύτως απαραίτητα, η P1 διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού, δορυφορική πλοήγηση και ειδικό γι’ αυτή ηχοσύστημα Meridian.

H P1 διαθέτει ένα απλό ψηφιακό καντράν, δεν υπάρζει ηχοσύστημα για την  ενίσχυση ή τροποποίηση του ήχου του μοτέρ μέσα στην καμπίνα και η ειδική ελαφριά μοκέτα είναι έξτρα. Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από «σούπερ λεπτό» σκελετό από ανθρακονήματα και με το μίνιμουμ απαιτούμενο αφρώδες υλικό, ζυγίζοντας μόλις 10,5 kg. Είναι δε τοποθετημένα με κλίση 28ο προς τα πίσω, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι 32ο για να δώσουν περισσότερο αέρα στο κράνος σου! Το ύψος τους θα ρυθμίζεται από τη McLaren για τον κάθε οδηγό.

[Πηγή McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube