Αποκαλύφθηκε το Koenigsegg One:1

Αποκαλύφθηκε το Koenigsegg One:1

Το νέο σουηδικό hypercar έχει αναλογία κιλών ανά ίππο 1/1.

Η σουηδική Koenigsegg, που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας, προχώρησε σε πλήρη παρουσίαση του νέου της hypercar, του 0ne:1, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Ο στόχος του μοντέλου είναι να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Για να το πετύχει αυτό, η Koenigsegg εφοδίασε το νέο της μοντέλο με μία βελτιωμένη έκδοση του αλουμινένιου 5λιτρου twinturbo V8 της Agera R, που για την περίσταση αποδίδει 1.341 ίππους και 140 kgm ροπής και συνδυάζεται με 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την δύναμη στους πίσω τροχούς με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Το ανθρακονημάτινο πλαίσιο από την πλευρά του φροντίζει για το χαμηλό βάρος, 1.341 kg συνολικά, οπότε οι επιδόσεις δεν μπορούσαν παρά να είναι καταιγιστικές. Για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 400 km/h απαιτεί κοντά 20”, ενώ για να επιβραδύνει από αυτή την ταχύτητα χρειάζεται 10”. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου είναι 440 km/h. Το σύστημα φρένων του One:1 αποτελείται από αεριζόμενους κεραμικούς δίσκους 397 mm εμπρός και 380 mm πίσω, με τις δαγκάνες εμπρός να είναι 6πίστονες και πίσω 4πίστονες.

Για να πετύχει όμως όλα αυτά, το Koenigsegg One:1 απολαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και μελετημένη αεροδυναμική με ενεργά βοηθήματα εμπρός και αεροτομή πίσω που παράγουν κάθετη δύναμη 610 kg στα 257 km/h. Ακόμα, η κατανομή βάρους είναι 44 / 56 εμπρός πίσω.

Το νέο σουηδικό hypercar πατάει σε ανθρακονημάτινους τροχούς 19” εμπρός και 20” πίσω, «ντυμένους» με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Michelin με δείκτη ταχύτητας 440 km/h. Ο κινητήρας, πέρα από απλό καύσιμο, μπορεί να καταναλώνει και αγωνιστικό αλλά και Ε85 βιοκαύσιμο.

H παρουσίαση του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης, με τα έξι συνολικά κομμάτια που θα κατασκευαστούν να έχουν ήδη πουληθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube