Αντίστροφη μέτρηση για την Porsche 911 Dakar

Αντίστροφη μέτρηση για την Porsche 911 Dakar

Η έλευση της Porsche 911 Dakar επισημοποιήθηκε με την επίσημη παρουσίασή της να είναι προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες.

Αρχικά είχαν πει πως θα την ονόμαζαν Safari, αλλά τελικά επικράτησε το όνομα Dakar. Όπως και να έχει, στις 17 Νοεμβρίου στις 04:00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, η γερμανική φίρμα θα αποκαλύψει στο Λος Άντζελες την πολυσυζητημένη έκδοση Porsche 911 Dakar. 

Το όνομα Dakar έρχεται να θυμίσει τις δύο νίκες της Porsche στον θρυλικό αγώνα αντοχής, το 1984 με την 953 και το 1986 με την 959.

Βασισμένη στην 992 που είναι η όγδοη γενιά της 911 από το 1964, η 911 Dakar πριν φτάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες πέρασε από εξαντλητικές δοκιμές στους αμμόλοφους του Μαρόκο και του Ντουμπάι, σε εξωτερικές θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η Porsche δεν έμεινε μόνον στην αφιλόξενη έρημο αλλά πήγε και στο άλλο (θερμοκρασιακό) άκρο, στο κέντρο δοκιμών που διαθέτει στο Kurrokveik του Arjeplog της Σουηδίας.

Πίσω από το τιμόνι σε όλη της διάρκεια των δοκιμών βρέθηκε, ποιος άλλος, ο Walter Rohrl, ο οποίος δήλωσε: «Όλα λειτουργούν με απίστευτη ακρίβεια. Κανένας πελάτης της Porsche δεν θα πιστέψει όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το αυτοκίνητο πριν το οδηγήσει ο ίδιος».

Ένας άλλος οδηγός, ο Romain Dumas, δήλωσε μετά από την επαφή που είχε με την 911 Dakar: «Ήξερα τι μπορεί να κάνει μια 911 στο δρόμο, αλλά έμεινα απολύτως έκπληκτος από το τι μπορεί να κάνει εδώ, στην άμμο».

Η 911 Dakar ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, τα πιο ογκώδη ελαστικά και επιπλέον προστασία που διαθέτει κάτω από το αμάξωμα. Διαθέτει έναν boxer twin-turbo κινητήρα, τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche. 

Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν θα μεπι κανονικά στη γραμμή παραγωγής ή αν θα είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής και άρα συλλεκτικό.

Υπομονή έως τις 17 Νοεμβρίου, όταν και με την επίσημη παρουσίασή της, σίγουρα η Porsche θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube