Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια... «LaMaserati»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια... «LaMaserati»

Η Maserati δεν διαθέτει σήμερα ένα κορυφαίο supercar, που θα έδινε κύρος σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας, όπως ήταν η MC12 Stradale που βασιζόταν στη Ferrari Enzo. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ πιθανό να προκύψει μέχρι το 2015.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Maserati, Χάραλντ Βέστερ, ερωτηθείς για το θέμα στην Έκθεση της Σαγκάης, αν και δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που λένε πως το λανσάρισμα ενός τέτοιου μοντέλου είναι σίγουρο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. «Πάντα είναι καλή στιγμή να προκύψει ένα μοντέλο στην κορυφή της γκάμας. Αυτή τη στιγμή έχουμε εστιάσει στο να αυξήσουμε τις πωλήσεις των συμβατικών μοντέλων μας, αλλά με την ύπαρξη της LaFerrari έχουμε σίγουρα μια ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι καλό».

Είναι άλλωστε γνωστό ότι με τη LaFerrari να παράγεται μόνο σε 499 κομμάτια, πολλοί εύποροι υποψήφιοι πελάτες έμειναν εκτός λίστας αγοραστών επειδή δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις που είχε θέσει η Ferrari. Η ύπαρξη μιας αντίστοιχης έκδοσης από τη Maserati είναι ένας πιθανός τρόπος κάποιοι από αυτούς να γίνουν τελικά πελάτες της Fiat, πριν στρέψουν την προσοχή τους στα υπεραυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το supercar της Maserati θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο και την ανάρτηση της LaFerrari, αλλά όχι και το υβριδικό της σύστημα. Η αφαίρεση των μπαταριών και όλων των υποσυστημάτων του HY-KERS θα μειώσει αρκετά το βάρος. Οπότε ο κινητήρας της θα πρέπει να έχει και μικρότερη ισχύ, για να μην απειληθεί η θέση της LaFerrari ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο του ιταλικού ομίλου. Έτσι, για τη... «LaMaserati» θα πρέπει να περιμένουμε είτε τον V12 6,3 λίτρων με ισχύ χαμηλότερη από τα 800 PS που αποδίδει στη LaFerrari, είτε μια ισχυρότερη έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου 3.8 V8 της νέας Maserati Quattroporte.

Ο Χάραλντ Βέστερ δήλωσε ακόμα ότι από τη Maserati δεν πρόκειται να δούμε μικρότερο SUV από τη Levante, ούτε κάποιο μικρότερο σεντάν από τη Ghibli. Αντίθετα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η φίρμα να ασχοληθεί με την Alfa Romeo 4C, και να δούμε μια Maserati που θα ανταγωνίζεται ευθέως την Porsche Cayman. «Αυτή είναι μια καλή ιδέα...» είπε.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube