Ανανέωση και νέο όνομα για το Audi e-tron [video]

Ανανέωση και νέο όνομα για το Audi e-tron [video]

Τα Audi e-tron και e-tron Sportback ανανεώνονται και μετονομάζονται σε Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback αντίστοιχα, με τα αποκαλυπτήρια τους να πραγματοποιούνται στις 9 Νοεμβρίου.

Audi Q8 e-tron

Το Audi e-tron κυκλοφόρησε το 2019 και ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προστέθηκε στην γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή. Ύστερα από περίπου τρία χρόνια, η ώρα της ανανέωσης έφθασε με το Ingolstadt να φρεσκάρει το μοντέλο και σε επίπεδο ονόματος.

Συγκεκριμένα, η Audi μέσω μιας δημοσίευσή της στο Facebook ανακοίνωσε ότι τα φρεσκαρισμένα e-tron και e-tron Sportback θα αποκαλυφθούν στις 9 Νοεμβρίου και θα μετονομαστούν σε Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback αντίστοιχα.

Audi Q8 e-tron

Σε επίπεδο εμφάνισης το ανανεωμένο μοντέλο αναμένεται να διαθέτει νέα γρίλια, ανασχεδιασμένα φώτα και προφυλακτήρες, με τις αισθητικές επεμβάσεις να συνεχίζονται και στην καμπίνα.

Ωστόσο, οι σημαντικές αλλαγές που θα φέρουν τα νέα Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback βρίσκονται κάτω από το καπό. Τα δύο ηλεκτρικά SUV θα διαθέτουν πιο αποδοτικά ηλεκτρικά μοτέρ και ένα αναθεωρημένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Τα μοτέρ θα συνεργάζονται με μια μια νέας γενιάς μπαταρία μεγαλύτερη σε χωρητικότητα από τα τωρινά μοντέλα. Θυμίζουμε ότι το e-tron εξοπλίζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 95 kWh. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, η αυτονομία του νέου e-tron θα αγγίζει τα 600 km. 

Το φρεσκάρισμα των δύο ηλεκτρικών SUV της Audi θα επεκτείνει τον κύκλο ζωής τους μέχρι το 2025, οπότε και θα αντικατασταθούν από ένα νέο ηλεκτρικό SUV-ναυαρχίδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube