Ανανέωση μέσα στο 2018 για το Audi A4

Ανανέωση μέσα στο 2018 για το Audi A4

Η εταιρεία έχει σχεδόν έτοιμη μια αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου της σεντάν, το οποίο δεν αποκλείεται να αποκτήσει και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού Auto Express, το ανανεωμένο Audi A4 θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2018.

Παρότι αυτού του είδους τα μοντέλα χάνουν συνεχώς έδαφος σε σχέση με τα αντίστοιχά τους SUV, το συγκεκριμένο μεσαίο σεντάν παραμένει ένα από τα πιο καλοπουλημένα Audi στις αγορές της Ευρώπης.

Και για να συνεχίσει να είναι, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ στην ανανέωσή του, προκειμένου να το κάνει συνολικά πιο ανταγωνιστικό.

Είναι σαφές ότι δε θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση του A4, παρά μόνο μικρές διαφορές στα φώτα και τους προφυλακτήρες όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi RS 5 Coupé

Ωστόσο είναι πολύ πιθανή η εφαρμογή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας με κύκλωμα 48V, κάτι που είναι συμβατό με την πλατφόρμα MLB Evo στην οποία βασίζεται το μοντέλο. Με την ανανεωμένη Mercedes-Benz C-Class να βάζει την εν λόγω τεχνολογία στο παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο ότι και οι υπόλοιποι κατασκευαστές αναγκάζονται να ακολουθήσουν.

Δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί ωστόσο με ποιους κινητήρες θα συνδυάζεται. Για την υπόλοιπη γκάμα, θα πρέπει να θεωρείται αρκετά σίγουρη η αντικατάσταση του βασικού 1.4 TFSI κινητήρα από τον νέο 1.500άρη, καθώς και η εφαρμογή αναβαθμισμένων τεχνολογιών σε όλους τους υπόλοιπους.

Χωρίς ακόμα να είναι σίγουρο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου A4 στο επερχόμενο σαλόνι του Παρισιού που θα λάβει χώρα από τις 4 έως και τις 14 Οκτωβρίου.

Θα αφορά πάντως μόνο στις συμβατικές εκδόσεις του σεντάν και του Avant αμαξώματος, καθώς η ανανέωση των S4 και RS 4 θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο όπως όλα δείχνουν.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube