Ανανέωση για το Hyundai i20 [video]

Ανανέωση για το Hyundai i20 [video]

Το φρεσκαρισμένο σουπερμίνι έρχεται με πλουσιότερο εξοπλισμό, αναβαθμισμένους κινητήρες και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Hyundai Motors προχώρησε σε ανανέωση του i20 με στόχο να του δώσει έναν πιο νεανικό αέρα και ακόμα περισσότερα εφόδια για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πολύ απαιτητική κατηγορία των σουπερμίνι.

Οι αισθητικές αλλαγές αφορούν και τις τρεις εκδόσεις αμαξώματος (5θυρο hatchback, 3θυρο coupe και crossover Active), χαρίζοντάς τους ένα πιο σύγχρονο παρουσιαστικό. Πιο συγκεκριμένα, η νέα εμπρός μάσκα και τα ανασχεδιασμένα φώτα το φέρνουν πιο κοντά στα τελευταία σχεδιαστικά δεδομένα της εταιρείας, ενώ πίσω συναντάμε νέο προφυλακτήρα, φώτα και πόρτα με ανασχεδιασμένο το σημείο που τοποθετείται η πινακίδα.

Ακόμα, το 5θυρο i20 μπορεί να εφοδιαστεί με πανοραμική οροφή και μαύρου χρώματος οροφή, χαρίζοντάς του δυνατότητα διχρωμίας. Το τελευταίο στοιχείο είναι διαθέσιμο και στην έκδοση Active, και μπορεί να συνδυαστεί με ένα από τα δέκα χρώματα της εμπλουτισμένης παλέτας. Η εικόνα του ανανεωμένου i20 ολοκληρώνεται με τα νέα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου (15 και 16 ιντσών).

Hyundai i20 Active Facelift

Η καμπίνα του ανανεωμένου i20 απέκτησε ακόμα περισσότερες χρωματικές επιλογές με σκοπό να γίνει πιο θελκτικό στο νεανικό κοινό. Νέο είναι και το βασικό σύστημα πολυμέσων που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και διαθέτει μονόχρωμη οθόνη 5 ιντσών. Στις πλουσιότερες εκδόσεις βρίσκουμε το ισχυρότερο σύστημα με την έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών και την αυξημένη συνδεσιμότητα.

Στην γκάμα κινητήρων βρίσκουμε μόνο βενζινοκίνητες επιλογές. Και οι τρεις εκδόσεις αμαξώματος του ανανεωμένου Hyundai i20 μπορούν να εφοδιαστούν με τον 1.0 T-GDI των 100 ή 120 ίππων, με την 100άρα να συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και την 120άρα με 6άρι. Και οι δύο όμως εκδόσεις ισχύος του 1.0 T-GDI μπορούν πλέον να εφοδιαστούν με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το 5θυρο hatchback και το 3θυρο coupe μπορούν να εφοδιαστούν και με τον ατμοσφαιρικό 1.2 Kappa των 75 ή 84 ίππων που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η crossover Active με τον ατμοσφαιρικό 1.4 Kappa των 100 ίππων και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Hyundai i20 Facelift Interior

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα του ανανεωμένου Hyundai i20 εφοδιάζονται πλέον με σύστημα stop/start (ISG), ενώ ο 3κύλινδρος 1.0 T-GDI διαθέτει πλέον ενσωματωμένο φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων. Όλα αυτά βοηθούν, σύμφωνα με την εταιρεία, την γκάμα κινητήρων να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6d.

Τέλος, εμπλουτισμό υπέστη και ο εξοπλισμός ασφάλειας που πλέον περιλαμβάνει την «ομπρέλα» προστασίας Hyundai SmartSense με τα εξής χαρακτηριστικά: σύστημα ειδοποίησης αθέλητης αλλαγής πορείας (LDWS), σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας (LKA), σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και αυτόματη ενεργοποίηση της μεγάλης σκάλας φώτων.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube