Αναβίωση των ΙΧ της Tatra;

Αναβίωση των ΙΧ της Tatra;

Η Tatra, η τσεχική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων στις αρχές του 20ού αιώνα, σκέπτεται να επαναδραστηριοποιηθεί στον τομέα, πιθανόν με μοντέλα ρετρό στιλ.

Η διάσημη φίρμα από την Τσεχία μπορεί να έχει εγκαταλείψει τον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει αντίστοιχα την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς συνεχίζει και κατασκευάζει φορτηγά ειδικού προορισμού.

Η πιθανή επανάκαμψη της εταιρείας στις business ΙΧ θα μπορούσε να χρησιμοποιεί σύγχρονες πλατφόρμες, αλλά με αμάξωμα στιλ ρετρό. Μεταξύ των μοντέλων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η αναβίωση του T87 και του « Tatraplan» που στα βιβλία θα το βρείτε ως T600.

Αντίθετα με άλλες φίρμες που σταμάτησαν να κατασκευάζουν αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν από τον αυτοκινητικό χάρτη, η Tatra εξακολουθεί να υφίσταται ως εταιρεία και διαθέτει όλη εκείνη την υποδομή για να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο και να στήσει τη γραμμή παραγωγής. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του Τσέχου κατασκευαστή είναι ότι διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα σε παλιά σχέδια της εταιρείας, κάτι που θα ήταν σημαντικό πρόβλημα για όποιον επιχειρούσε να κατασκευάσει μοντέλα που θα έμοιαζαν σε παλιά Tatra.

Προφανώς η ανάγκη για εξωτερική συνεργασία είναι εκ των ων ουκ άνευ για την κατασκευή επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς η Tatra δεν έχει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της τίποτα κοντινό σε ένα IX. Παρά το πρόβλημα για την ανάγκη μιας σύγχρονης πλατφόρμας που θα επέτρεπε να κινηθεί σε παγκόσμια κλίμακα στις πωλήσεις, η Tatra έχει τύχη στην αυτοκινητική αγορά αν επικεντρωθεί σε περιορισμένη παραγωγή.

Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει νομοθεσία που επιτρέπει την περιορισμένου όγκου κατασκευή κλασικών μοντέλων από το μηδέν και να τα πουλάει υπό το ίδιο καθεστώς με τα καινούργια αυτοκίνητα. Το νομοσχέδιο ονομάζεται «Low Volume Vehicle Manufacturers Act» και βρίσκεται σε ισχύ από το 2015. Και αναφερόμαστε στις ΗΠΑ, καθώς εκεί θα κατευθυνθεί η πλειονότητα της παραγωγής σε περίπτωση επαναδραστηριοποίησης της Tatra.

Σύμφωνα με το Digital Trends, η Tatra θα πάρει την τελική απόφασή της σχετικά με το λανσάρισμα επιβατικών μοντέλων στην αγορά μέσα στο 2017. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι πηγές της πληροφορίας αναφέρονται ως «εσωτερική πληροφόρηση», που συνήθως στη δημοσιογραφική πιάτσα έτσι χαρακτηρίζονται αυτοί που αφήνουν να διαρρεύσουν μετρίως αξιόπιστες πληροφορίες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube