Alpine R5: Με 220 ηλεκτρικούς ίππους η αναβίωση του θρυλικού R5

Alpine R5: Με 220 ηλεκτρικούς ίππους η αναβίωση του θρυλικού R5

Η Alpine θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα της κορυφαίας έκδοσης του Renault 5, που θα προσφέρει μεταξύ άλλων 220 ίππους.

Η Alpine εδώ και καιρό έχει λάβει τον τίτλο της σπορ ηλεκτρικής φίρμας στις τάξεις της Renault. Από το 2024 λοιπόν η γαλλική «marque performance» θα ξεκινήσει να ρίχνει στην αγορά τις ηλεκτρικές, καυτές προτάσεις της.

Το πρώτο μοντέλο που θα λάβει τη φροντίδα της θα είναι το Renault 5. Θα ακολουθήσει η νέα γενιά A110 με την πρώτη τριάδα οχημάτων να συμπληρώνει ένα νέο σπορ ηλεκτρικό crossover.

r5

Σε ότι αφορά το «5άρι», θα παρουσιαστεί το 2024 και θα αντικαταστήσει το Zoe ουσιαστικά στη γκάμα της Renault. Η Alpine θα αναλάβει τη μεταμόρφωση του, η οποία πέραν των αισθητικών διαφορών θα περιλαμβάνει φυσικά και πλήθος τεχνικών αλλαγών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Alpine R5, θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 220 ίππων, σε αντίθεση με τη έκδοση της Renault όπου η μέγιστη απόδοση θα είναι 135 ίπποι. 

Ο Gilles Le Borgne, chief engineer του ομίλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε κάθε νέο μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Alpine να είναι σπορ σε αίσθηση και φιλοσοφία. Η πλατφόρμα CMF-BEV που θα πατήσει το Renault 5 μπορεί να υποστηρίξει αυτό που οραματιζόμαστε».

a110

Η νέα γενιά τώρα της Α110, θα είναι προφανώς ένα διθέσιο σπορ όχημα το οποίο όμως θα κυκλοφορεί ως αμιγώς ηλεκτρικό. Αναπτύσσεται ήδη σε συνεργασία με τη Lotus και θα χρησιμοποιεί μια «bespoke» πλατφόρμα, ειδικά για ηλεκτρικά sports cars του είδους.

Το τρίτο μοντέλο που θα παρουσιάσει η ανανεωμένη Alpine, θα είναι φυσικά crossover/SUV. Θα τεθεί δηλαδή αντιμέτωπο με τα Audi e-tron, τη νέα γενιά Porsche Macan κ.α. Αυτό το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω την πλατφόρμα CMF-EV της Renault και θα χρησιμοποιεί σίγουρα τον ηλεκτροκινητήρα των 220 PS που θα φορά και το Alpine R5. Βέβαια, ο Le Borgne άφησε να εννοηθεί ότι τεχνικοί που τρέχουν το πρότζεκτ ετοιμάζουν μια μεγάλη έκπληξη που θα αφήσει άφωνο τον ανταγωνισμό. Δεν έδωσε ωστόσο καμία περαιτέρω λεπτομέρεια του τι ακριβώς να περιμένουμε. 

suv

Κρίνοντας πάντως από το γεγονός ότι οι Γάλλοι γνωρίζουν όσο λίγοι στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων τους να κατασκευάζουν μοντέλα γκαραντί σπορ σε αίσθηση και φιλοσοφία, αναμένουμε να δούμε πόσο κοντά σε αυτό που γνωρίζουμε θα είναι και τα νέα σπορ ηλεκτρικά οχήματα που θα φέρουν την υπογραφή της Alpine. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube