Alpine: Η αναγέννησή της χρειάζεται μια «911»

Alpine: Η αναγέννησή της χρειάζεται μια «911»

Το πρώτο αυτοκίνητο της Alpine χρειάζεται να επαναλανσάρει τη φίρμα με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η 911 για την Porsche, σύμφωνα με του υπεύθυνο σχεδιασμού της Renault.

Το πρώτο αυτοκίνητο της αναγεννημένης Alpine χρειάζεται να ενσαρκώσει παρόμοιο ρόλο με αυτόν της Porsche 911, ξεκαθαρίζοντας το λόγο για τον οποίο ανασυστάθηκε η εταιρεία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Renault, Λόρενς φαν ντεν Άκερ.

Η αναγέννηση της Alpine που είναι ιδιοκτησία της Renault θα λανσάρει ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο μέχρι το 2016, με τιμή στην Ευρώπη γύρω από τα €60.000. Μολονότι το αυτοκίνητο, από την τιμή και τις επιδόσεις του φιγουράρει ως αντίπαλος της Porsche Boxster, ο φαν ντεν Άκερ είπε ότι χρειάζεται  να δημιουργήσει εικονική αύρα ανάλογη αυτής της 911.

«Η πρόκληση για την Alpine είναι πως πρέπει με κάποιο τρόπο να γεμίσει το κενό παρουσίας 20 και περισσοτέρων ετών, κατασκευάζοντας ένα πειστικό αυτοκίνητο για το σήμα που θα φορά», δήλωσε ο φαν ντεν Άκερ. «Αισθάνομαι ότι το αυτοκίνητο έχει την ανάγκη να σφραγίσει την ίδρυση της Alpine. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια 911 για την Alpine».  Εάν το κάναμε αυτό με την πεπατημένη, τότε θα φτιάχναμε μια Panamera».

Το πρώτο Alpine θα είναι ένα πρότζεκτ από κοινού με την Caterham, αλλά ο φαν ντεν Άκερ είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται για ένα πρότζεκτ στιλ «Toyota-Subaru» που έφτιαξαν δύο σχεδόν πανομοιότυπα αυτοκίνητα, το GT86 και το BRZ. «Κάτι τέτοιο δεν θα δούλευε ούτε γι’ αυτούς ούτε για εμάς», συνέχισε. «Τα δύο αυτοκίνητα χρειάζεται να είναι ξεκάθαρα διαφορετικά. Χρειάζεται μην είναι μόνο σπορ, αλλά και αισθητικά ξεχωριστά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube