Ακούστε τον ήχο της Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 [video]

Ακούστε τον ήχο της Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 [video]

Η νέα αγωνιστική έκδοση της Huracán που θα τρέξει στο ενιαίο πρωτάθλημα της Lamborghini από το 2022.

Η Lamborghini Squadra Corse παρουσίασε τη νέα αγωνιστική έκδοση της Huracán με το όνομα Super Trofeo EVO2 που θα τρέξει στο ενιαίο πρωτάθλημα του 2022.

Το πρωτάθλημα Super Trofeo της Lamborghini ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε έχουν τρέξει σε αυτό 950 οδηγοί. Η Lamborghini Huracán Super Trofeo παρουσιάστηκε το 2014 με την EVO να ακολουθεί το 2018 και την EVO2 το 2021. Η Sant'Agata έχει κατασκευάσει ήδη πάνω από 400 αγωνιστικές Huracán, ενώ στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουν τις 500.

Lamborghini

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η EVO2 έχει ανασχεδιασμένο αμάξωμα από το Lamborghini Centro Stile που μας προετοιμάζει για μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, καθώς και ένα εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο. Από την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν τα σημαντικά λεπτότερα φώτα LED που χαρίζουν ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση σε συνδυασμό με τα ανθρακονημάτινα πτερύγια στον προφυλακτήρα, τις μεγάλες εσοχές στο καπό και τα εμπρός φτερά.

Ανασχεδιασμένο είναι και το πίσω μέρος με νέα φώτα LED, σταθερή φτερούγα από ανθρακονήματα και ένα τεράστιο διαχύτη με σύνθετες εσοχές και δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις.

Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2

Εκτός από τις σημαντικές αλλαγές στο αμάξωμα και την αντικατάσταση πλαστικών μερών από ανθρακονήματα, η Lamborghini αναβάθμισε και το σύστημα πέδησης με ατσάλινους δίσκους 390 mm εμπρός (από 380 mm) και νέες δαγκάνες φρένων.

Ο κεντρικά τοποθετημένος ατμοσφαιρικός V10 5,2 λίτρων αποδίδει 620 PS και συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο X-Trac 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Η τιμή της Huracán Super Trofeo EVO2 στην Ευρώπη ξεκινά από τα €250.000 (προ φόρων), ενώ οι ιδιοκτήτες της απερχόμενης Huracán Super Trofeo EVO μπορούν να την αναβαθμίσουν σε EVO2 αγοράζοντας ένα ειδικό πακέτο από τις αρχές του 2022.

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube